Är du webbentreprenör?

Jag får ofta frågan om vad som krävs för att lyckas på webben. Många undrar om de har rätt kompetens som webbentreprenör. I boken En digital nomad (som jag skriver just nu) intervjuas erfarna entreprenörer om vilka egenskaper och kompetenser de anser en webbentreprenör bör ha för att lyckas. Nedan får du en sammanställning av egenskaper och kompetenser hos en webbentreprenör.

I den här artikeln får du:

 • en försmak på boken En digital nomad
 • veta om har vad som krävs för att lyckas som webbentreprenör
 • veta vad du ska fokusera på som ny entreprenör på webben
webbentreprenör-Ubud

Bild: Workshop i Hubud om att hitta sin dröm.

Den här vintern reser jag jorden runt. Varje ställe jag besöker funderar jag på om jag vill återvända till eller inte. Ett ställe jag återvänt till sedan 1986 är Bali. Att komma hit är som att komma hem. Just nu är jag i Ubud, det kulturella centret på Bali. Här njuter jag av att umgås med härliga människor, gör yoga varje dag, träffar spännande entreprenörer på Hubud och njuter av fantastisk mat. Nytt för mig är all god rawfood. Inte visste jag att rawfood var så gott!

Vad är en webbentreprenör, en försmak på boken En digital nomad

Hur vet man om man är entreprenör? Kan vem som helst bli entreprenör? Måste man vara entreprenör för att driva företag på webben?

Om man slår upp entreprenör på Wikipedia kan man bland annat läsa följande:

”Entreprenörskap kan definieras som ”förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta tillvara dessa möjligheter”. Entreprenörskapet får någonting att ändra riktning. Nya infallsvinklar hittas och utvecklas. En entreprenör skapar nya affärsverksamheter och organiserar marknaden på ett nytt sätt.

Vanliga drag hos entreprenörer är nyfikenhet, kreativitet, en positiv syn på arbete, självständighet, envishet, hängivenhet, optimism och visionärt tänkande.”

I den här artikeln använder vi begreppet entreprenör för en person som skapar nya affärsverksamheter och organiserar marknaden på ett nytt sätt genom att agera på webben.

Entreprenören startar företaget för att lösa människors problem och samtidigt låta företaget möjliggöra en platsoberoende livsstil. Ofta är företagen små, de flesta är soloprerenörer. Man bidrar till en bättre värld med sitt företag, man gör gott och löser problem för sin målgrupp.

Vad krävs för att lyckas som webbentreprenör

Webbentreprenörer söker frihet och de är villig att ta risker. Jag tror att vem som helst kan bli entreprenör. Visst, det krävs specifika egenskaper och kompetenser men det handlar bara om att lära sig kompetenserna och vässa egenskaperna.

Egenskaper som krävs:

 • uthållighet
 • nyfikenhet
 • kreativitet
 • disciplin
 • mod att misslyckas

Kompetenser för entreprenörskap:

 • lätt att lära nytt
 • snabb att fatta beslut
 • ekonomi
 • marknadsföring
 • försäljning
 • social

Vad du ska fokusera på som webbentreprenör

Som webbentreprenör rekommenderar jag att man fokuserar på marknadsföring och försäljning. Det är allt för många som fastnar i att bygga snygga webbsidor, starta flera digitala produkter och affärsidéer. Det blir splittrat och man tjänar inga pengar.

Fokusera på en webbsida, starta en affärsidé och en digital produkt. Lär dig marknadsföring och försäljning på webben. Var uthållig med marknadsföring och försäljning.

Vill du lära dig bygga en webbsida i WordPress? Jag bjuder på gratis workshop på torsdag.

Reservera din plats på workshoppen här.

Om du inte kan delta får du videon i inkorgen och kan se den när det passar dig.

Nästa söndag får du veta de viktigaste områdena att ha koll på när man lever som digital nomad.

Klicka här för att få en ny lektion varje söndag om att blir framgångsrik på webben .

Comments

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

6 kommentarer

 1. Excellent weblog right here! Also your website so much up
  very fast! What host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink to your host?
  I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 2. I just want to say I’m new to blogs and definitely loved your web blog. Probably I’m planning to bookmark your site . You surely come with exceptional well written articles. Appreciate it for sharing your website page.

 3. I simply want to mention I am new to blogging and truly enjoyed this page. Likely I’m want to bookmark your site . You surely have wonderful article content. Thank you for sharing with us your blog site.

 4. I just want to mention I am just beginner to blogging and site-building and seriously loved your web page. Likely I’m planning to bookmark your website . You amazingly have excellent posts. Kudos for revealing your web-site.

 5. I just want to mention I am just all new to weblog and really liked your web blog. Likely I’m going to bookmark your site . You absolutely have superb well written articles. Many thanks for sharing with us your web page.

 6. I simply want to tell you that I am just newbie to weblog and honestly enjoyed you’re blog site. Almost certainly I’m want to bookmark your blog . You actually come with really good article content. Thank you for sharing your blog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.