Digital nomad – varför man reser till vilka ställen?

Jag får ofta frågan om vad som avgör vilka platser jag besöker. Som digital nomad ligger hela världen öppen, alla möjligheter ligger framför ens fötter.

Hur väljer man när allt är möjligt?

Många digitala nomader väljer att resa i billiga länder och tjäna pengar i dyra länder. Ett smart sätt att jobba mindre och tjäna mer.

När jag drömde om att leva som resande trodde jag att länderna, kulturen och naturupplevelser skulle avgöra var jag åkte. Det visade sig att det skulle handla om helt andra saker.

I mitt fall så har jag inte rest, än så länge, i de billiga länderna och tjänat mina pengar i de dyra. Det som varit viktigt för mig är två saker:

• människor
• kunskap

Under mina resor möter jag fantastiskt spännande människor som jag gärna besöker på olika ställen i världen.
Jag älskar att lära mig nya saker och reser därför gärna till konferenser och utbildningar.

I år har jag hittills besökt Las Vegas för NMX konferens, LA för att föreläsa, Tamarindo, Costa Rica, för att träffa Julie som jobbar på samma sätt som mig och för att skriva bok. Sedan åkte jag till Cebu, Filippinerna, för att delta i The Tropical Think Tank. Mitt pass var inte giltigt sex månader efter min utresa från Filippinerna så jag var tvungen att stanna en helg i Hongkong för att förnya passet.

Efter Filippinerna åkte jag till Singapore och intervjuade Fredrik Härén. Sedan flög jag till Bali för att träffa Kristian Borglund, Peter Bengtsson, för att yoga på Yogabarn och för att besöka Hubud. Hubud är en av tre mycket intressanta mötesplatser för entreprenörer. Både entreprenörer som reser och de som är bofasta. De andra två mötesplatserna är i Singapore och i Melbourne.

Hubud är ett suveränt företagshotell med folk från hela världen som jobbar både via webben och lokalt. Bra föreläsningar och workshops.

Hubud är ett suveränt företagshotell med folk från hela världen som jobbar både via webben och lokalt. Bra föreläsningar och workshops.

Jag tycker vi ska ha den tredje internationella mötesplatsen i Sverige!

Att möta människor och dela kunskap världen över är en gåva och ett fredsarbete! När vi möts och lär känna varandra skapar vi samarbeten och samförstånd.

Vi har mängder med fantastiska mötesplatser i verkliga livet men också via Internet. Jag brinner för att föra samman människor och har jobbat med både inkubator– och acceleratorverksamhet för småföretagare. Nu bygger jag en mötesplats online för småföretagare som vill jobba mindre och tjäna mer.

Den virtuella mötesplatsen Noffice hittar du här.

Just nu deltar jag i Linda Hernestal Da Silvas bloggutmaning. En otroligt givande mötesplats med eminenta småföretagare så som bland annat:

Marie Hagberg med Hjälp en Journalist

Jeanette Niemi med Kreationslotsen

Åsa Bengtson på Great Little Britain

Dorotea Pettersson på Dorro

Sanna Levenius med leveniusblogg

Camilla Olsson på Service Identity

Charlotte Rudenstam på 100% Charlotte

Kristina Bähr på Exist

Vad styr när du väljer platser att resa till? Skriv i kommentarerna!

 

Comments

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

7 kommentarer

 1. Spännande! Tycker att valet att välja resmål efter människor och kunskap låter som ett bra alternativ. Jag tänker nog mycket på upplevelser och kulturen. Men det beror också på vad jag har för behov just där och då. Olika platser kan tillfredsställa olika behov. Kul att du är med i Bloggutmaningen och bra initiativ med Nooffice!

 2. Awesome content you got here! You can earn some extra money from your visitors, don’t miss this opportunity, for more info simply search in google – omgerido
  monetize website

 3. Hurrah! At last I got a web site from where I be able to really take
  useful data concerning my study and knowledge.

 4. I just want to mention I’m newbie to blogs and really enjoyed this web site. More than likely I’m going to bookmark your website . You definitely come with very good writings. Appreciate it for sharing with us your website.

 5. you’re truly a good webmaster. The web site loading pace is amazing. It sort of feels that you’re doing any unique trick. Moreover, The contents are masterpiece. you’ve performed a great activity in this topic!

 6. I just want to say I’m very new to blogs and honestly liked your web site. More than likely I’m want to bookmark your site . You amazingly come with superb articles. With thanks for sharing your web site.

 7. I just want to tell you that I am newbie to blogging and certainly liked your blog. Very likely I’m planning to bookmark your site . You absolutely have beneficial articles and reviews. Thanks a lot for sharing your website page.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.