Välj dina kunder

Igår hade jag ett intressant samtal med en facebookvän. Hon älskar utmaningar, att utsätta sig för det hon inte kan eller vet. Samtalet fick mig skratta! Människor som kastar sig ut i det okända får mig att känna hopp och glädje. Samtalet fick mig också att säga att du kommer inte att bli min kund. Jag vill bidra med att fler kastar sig ut i det okända!

Mina kunder har, liksom jag, oftast hinder att genomföra det dom vill. De flesta har svårt att komma loss från rutiner, göra förändringar och kasta sig ut i det nya. Oavsett om det handlar om att hitta en partner, bygga en webbsida eller öka försäljningen i det egna företaget.

Vi väljer våra kunder

När vi behöver kapital i våra företag vill vi bara se pengarna på kontot öka. Jag har varit där själv, och kommer att vara där igen. Men när vi har möjlighet att fundera över vår idealkund, är det viktigt att tydliggöra vem vi vill göra affärer med.

Material vi lägger ut på våra sajter, bloggar, webbutiker och i sociala media är vad presumtiva kunder använder för att bilda sig en uppfattning om de vill köpa av oss eller inte.

Vi väljer våra kunder medvetet eller omedvetet i hur vi kommunicerar. Lika bra att välja medvetet och få rätt kunder på en gång. Varför det? Varför ska jag välja kunder? Varför skulle jag välja bort kunder?

Därför att dåliga kunder kostar pengar och tid.

Det finns två sätt att skapa dåliga kunder. Det ena är att marknadsföra till alla. Det blir kostsamt eftersom det är få som köper om man inte känner igen sig i informationen som kommuniceras. Den strategin genererar höga marknadsföringskostnader och få försäljningar. Det andra sättet är att sälja till kunder som inte har behov av produkten eller tjänsten. Eftersom de inte har behovet kommer de att vara missnöjda och klaga.

Missnöje tar tid och är inte kul att jobba med.

Lika bra att ta reda på vem idealkunden är. Rikta allt du lägger ut på webben till idealkunden som har behov av dina tjänster/produkter och du kommer att älska att jobba med din kunder och sälja så mycket mer.

Veckans bästa tips för att sälja mer på webben

Gå med i facebookgruppen Dela de bästa tipsen för att sälja mer på webben här.

#1 Björn Hederström startade en tråd om när bästa tiden är för att skicka ut nyhetsbrev. Ett av tipsen är 11.59 på tisdagar. Bästa tipset är att testa olika tider och dagar för att se vad som passar din e-postlista bäst. Här är Internetworlds bästa tips.

#2 Petra Ariton tipsar om film som förklarar WordPress nya media manager.

#3 Ann Ljungberg tipsar om en grymt bra och inspirerande artikel av Tim Ferriss.  Artikeln beskriver steg-för-steg en produktlansering med hjälp av crowdsoursing 

 

Tim-Ferriss

 

#4 Gör information vacker! Genom Ann Ljungberg.

Pictochart

 

#5 Den23 september startar Digitala Affärsmodeller. Skriv in din e-post adress på Digitala Affärsmodeller för att vara säker på att få all information om kursstart.

Comments

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

7 kommentarer

 1. You have made some really good points there. I looked on the internet for more
  info about the issue and found most people will go along with your views on this site.

 2. nhl shpp thanksgiving ɗay nnhl shop credit card nhl
  shop super ѕaturday

 3. I simply want to mention I am just all new to blogging and seriously liked your web site. Likely I’m likely to bookmark your blog . You amazingly come with terrific article content. Regards for revealing your website.

 4. I simply want to say I am beginner to weblog and definitely liked this web-site. More than likely I’m going to bookmark your site . You actually come with amazing article content. Kudos for revealing your web-site.

 5. I simply want to say I am just beginner to weblog and really savored this web page. Most likely I’m want to bookmark your website . You definitely have amazing articles and reviews. Cheers for revealing your website.

 6. I’m still learning from you, as I’m trying to achieve my goals. I definitely enjoy reading all that is written on your website.Keep the aarticles coming. I enjoyed it!

 7. I just want to tell you that I’m newbie to blogging and site-building and really loved this web blog. Probably I’m want to bookmark your site . You definitely come with terrific stories. With thanks for revealing your webpage.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.