Idag är sista dagen i Mlini, en liten by söder om Dubrovnik. Här jag jag landat efter en hektisk Sverigeturné och intensiva dagar med Qoola Qvinnor i Biograd.

Jag har länge velat göra om min webbsida med nya fotografier. I Biograd träffade jag fantastiska Maria Berg som tog fina bilder. Här nedan är ett smakprov. Vad tycker du om den bilden?

Anna-Aberg-av-Maria-Berg

 Fotograf Maria Berg.

Hur kombinerar men resor och jobb som digital nomad?

I en tråd på facebook ställde  Mikael Roos frågan: Hur kombinerar man resor och jobb som digital nomad?

Många gånger känner jag mig som ett UFO när jag befinner mig på turistorter med andra turister. De andra solar, dricker vin, badar och äter gott. Jag gillar fortfarande att äta gott men lagar helst maten själv, man blir less på restaurangmat. Samma lika är det med att man lessnar på att sola, bada och dricka vin varje dag. Det är inte lika kul efter ett halvår eller ett år.

Det är mycket roligare att jobba, umgås med folk, vandra i naturen, lära sig nya språk, lära sig laga mat på det lokala sättet. 

Jag reser ofta dit jag ska på konferens eller möte människor i mitt arbete. Andra gånger reser jag till saker jag vill uppleva, ytterligare en variant är att jag reser till saker jag vill lära mig så som spanska i Santiago de Compostela om en månad.

Internetuppkopplingen är viktigast av allt för att jag ska kunna utföra mitt jobb. Det gör att jag måste kolla upp att det finns bra uppkoppling innan jag åker till ett ställe. Det blir inte bra alla gånger men nio av tio.

Oftast arbetar jag förmiddagar och gör sedan annat. Jag jobbar där jag hyr rum, på restauranger, barer och på stranden. Bara det finns uppkoppling.

Det är inget problem med disciplinen då man haft sommar och sol i nästan tre år. Man är mätt på sol och bad. 

Eftersom jag stannar länge på varje ställe så finns heller ingen stress att turista. Jag har tid att uppleva det jag vill.

I morgon berättar jag hur det är att samarbeta med andra via webben.

 

Namnteckning

 

 

 

 

 

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här.