Den här artikeln handlar om det svåra ämnet att bjuda in andra att avvisa, känna skam eller uttrycka vrede. Hur kan man bjuda in någon till avvisande, skam och vrede? Och hur påverkar det mitt företag? Det är vad som diskuteras nedan. Först ett par rader från livet som digital nomad.

Jag har varit sjuk, brusten blindtarm. Så sjuk. Smärtan! Det är underligt att under mina snart sex år som digital nomad så har jag varit allvarligt sjuk två gånger och båda gångerna i Umeå.

Man kan verkligen fundera om det är en tillfällighet. Hur som är jag tacksam att jag var hemma hos min familj. När jag är sjuk vill jag gärna vara med nära och kära.

Under och efter sjukdomen har mycket förändrats. Många historier kom upp i feber- och morfinyran. Gamla historier jag förskjutit och nu fick möjlighet att välkomna hem.

Nu känner jag mig klarare, säkrare på min prioriteringsordning och redo att göra förändringar. Vet ännu inte vilka förändringar det bli och känner mig villig och öppen för vad som vill hända.

Om att bjuda in andra till att avvisa, känna skam eller uttrycka vrede

Det låter ju helt galet att man skulle bjuda in andra till att avvisa, känna skam eller uttrycka vrede.

Samtidigt kan du säkert se återkommande teman i ditt liv av avvisanden, skam och vrede.

Jag har haft många år av att tro att saker bara hände mig, att jag var ett offer för avvisanden, skam och vrede.

Sedan jag studerat för Lynne Forrest och lärt mig om offermentalitet så har jag valt att tro på att allt kommer från mig. Det gör att jag har mer makt att ändra situationer som ser ut att bara hända mig.

Många gånger har min rädsla att bli avvisad skapat att jag blir avvisad. Många gånger har min skam gjort att andra gör sig lustiga på min bekostnad. Många gånger har min vrede gjort andra arga.

När jag ser att jag är rädd att bli avvisad, skäms eller är arg kan jag stanna upp och jobba mig igenom det istället för att projicera det på andra.

I veckan hade jag en incident då jag blev arg på en kund. Hon blev genast arg på mig. Jag stannade upp och sa vad jag upplevde, att jag kände vreden och frågade om hon ville prata om det. Det visade sig att hon inte mådde bra och att hon missförstått mig. Istället för att fortsätta vara arg kunde vi tycka om varandra.

Du ser säkert hur det här spelas ut i företagande – avvisanden i försäljning, skam då man pratar om sina produkter och vrede på kunder skapar inte en god omsättning.

Det är så mycket enklare att se att det kommer från mig så jag kan ändra mig och världen runt mig ändrar sig.

Bjuder du in till avvisande, skam och vrede?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende. 

Det finns även 12 stegsprogram för företagare som är i skuld och/eller har ett beteende av att tjäna för lite, DA.

Nästa vecka läser du om att undvika känslomässig eller eller intimitet för att hålla distans.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/