Den här artikeln är skriven av Jeanette Niehof som gör ett djupt läkande arbete tillsammans med kvinnor som upplevt trauman. Jag är glad och tacksam att ha lärt känna dig Jeanette! Jeanette berättar om beslutet som fick hennes företag att växa.

Jeanette Niehof.

Jag älskar att arbeta med kvinnor, med starka kvinnor. Det har jag alltid tyckt om, förmodligen för att jag kommer från en kvinnofamilj. Jag har fem systrar och då lär man sig att umgås med dom.

Att säga ’starka kvinnor’, är det kaka på kaka? De flesta kvinnor jag träffar är starka och då menar jag inte bitchar.

Kvinnor jag träffar i mitt företag är kvinnor med sexuella trauma som har länge använt sina krafter för att trycka bort traumatiska minnen, flashbacks eller obehag. Ofta ser de inte längre samband mellan perioder av nedstämdhet, ångest, depression eller utmattning och den sexuella traumatiska händelse som har hänt för 10, 20 eller 40 år tillbaka. Sedan #metoo vet vi att en majoritet av kvinnor har negativa sexuella erfarenheter varav många har traumatiska minnen.

Med starka kvinnor menar jag också kvinnor som våga titta på vad som har hänt i deras liv. Som vågar titta på själva traumat och inte går runt det. Det är så lätt att undvika, sexuella trauma leder ofta till posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) och PTSD går hand i hand med undvikande beteende.

Kvinnor är bra på att undvika väldigt subtilt och inte sällan hjälper psykologer, terapeuter eller coacher till med att undvika. Många tror att de arbetar med sina trauman och samtidig undviker de dem. Du kanske tror att du är duktig för du jobbar ju med dig själv, du mediterar, du tittar på dina själv sabotörer och håller på med personlig utveckling. Det kräver mod och förtroende att gå ett steg djupare och bearbeta trauman som kanske finns inkapslade inombords.

Obearbetade sexuella trauma leder nästan alltid till problem med relationer, tid och pengar. Det grundar sig i att trauman leder till låg självkänsla, brist på självvärdering, skam och skuld.

Vi vill spendera pengar på många olika saker, kurser, personlig utveckling men ofta inte till det som borde vara tillgängligt via vården. Vården ska vara gratis.

I början gav jag rabatt till många för jag ville bygga upp mitt företag och nå ut till många. Det ändrades när en klient, som fick 25% rabatt på sessionerna, stolt berättade att hon hade sparat en miljon kronor och att det kändes trygg för henne. En annan klient, som fick ännu mer rabatt, tog av sin fina dyra klocka från sin handled i garderoben på min mottagning. Det var inte meningen att jag skulle se det…

Då bestämde jag mig att det var nog att jag får värdesätta mig själv och mina tjänster.

Efter psykologexamen har jag gått mer än tio år i vidareutbildning. Jag är Sveriges enda certifierade psykotraumaterapeut och jag kan leverera mycket värde till mina kunder och det får kosta. Det ska vara en balans med vad jag ger och var jag får betalt för och samtidig att jag vet att mina kunder får ännu mer an var de betalar för. Även det är balans. Mitt företag växte exceptionellt efter detta beslut.

Jag har sett att när man vågar investerar i sin egen läkning, att pengar kommer in. En klient köpte min bearbetning kurs, som då kostade några hundralappar, fastan hon hade inte råd med det. Hon hade en tredjedel på sitt konto, en tredjedel fick hon genom att sälja några grejer och den sista delen lånade hon från en kompis. Jag sa till henne att jag var säker på att hon skulle tjäna pengarna tillbaka. Ungefär 3 månader efter kursslut mejlade hon mig. Hon skrev att kursen kändes som magi. Hon mådde mycket bättre. Efter hon hade varit sjukskriven i många, många år och aldrig har haft en anställning, hade hon nu fått en.

Tid

Tiden läker inte alla sår. Det tiden gör är att gå. Och vad du gör under tiden avgör om du får läkning eller inte. För människor med obearbetade trauma rinner tiden lätt i väg. Man vill inte gå upp ur sängen. Dämpa obehag med Netflix serier, feelgood böcker eller genom att hålla sig upptagen.  Många entreprenör är bra på det jobba, jobba, jobba, för fritid leder till obehagliga känslor. Hellre busy being busy än att titta vad som ligger bakom obehaget. Många tror att det tar väldig lång tid eller att det är omöjligt att bearbeta ett trauma. Båda är osanna.

Negativa sexuella erfarenheter leder ofta till negativa självkänslor, till tankar att du inte är värd relationer, pengar och fritid. Bearbeta ditt trauma och får mer kärlek, fokus, pengar, tid och lugn i ditt liv.

Jag har gått Annas Extended Freedom Academy och jobbar sedan dess online. Det spelar inte längre roll var mina klienter bor. De kan bor var som helst i Sverige och jag har även kunder som bor i Spanien, Tyskland och i Qatar.  Information om mina online kurser hittar du på www.jeanetteniehof.seTack Anna för att jag får blogga hos dig. Tack till dig för att du läste.

Namasté,
Jeanette

På Gång

Anna rekommenderar

Anonyma Skuldsatta Företagare

Anonyma Skuldsatta Företagares morgonmöten online träffas varje vardag kl 7 till 7.30.

Klicka här: kl sju  (tio i sju om det är första gången du använder zoom): https://zoom.us/j/751235928

Gratis

 

En digital nomad – får man leva som man vill?

Kolla in min Youtube kanal! Jag läser min bok En Digital Nomad – får man leva som man vill? En handbok i att förverkliga drömmar.

Klicka här: https://www.youtube.com/channel/UCk0VZIKWMuP1iyxJNimnnhA

Diamantskäraren

Måndagar kli 12 – 13 studerar vi Buddism och affärer. Häng med kostnadsfritt!

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/products/70688-Diamantskareren

Fri utbildning

Jag bjuder på fri utbildning om att komma över hinder för att lyckas som webbföretagare!

Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Billigt

Hitta din affärsidé för coacher i Umeå

4 till 6 maj

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/89116

Dyrt

Extended Freedom Academy för coacher! Är du coach och vill leva på att coacha? Jag lovar dig att stanna i Extended Freedom Academy tills du omsätter en miljon per år.

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/78505-extended-freedom-academy