Den 9 januari är det 1 år sedan jag lämnade Sverige och landade på Malta för att starta mitt liv som digital nomad.  Jag firar genom att ge 30 minuters coaching (livs- eller affärscoaching) till de 10 första som skriver in sin e-postadress ovan.

Det var spännande att landa i ett land jag aldrig varit till. Jag kommer ihåg hur jag såg fram till att upptäcka Malta och vem jag skulle bli genom att vara på ny mark, i ny kultur. Vilka människor skulle jag träffa? Hur skulle de påverka mig? Vilka affärer skulle jag göra? Jag hade planer på att förverkliga drömmen om att skriva en bok. Gärna en e-bok som marknadsföring för livsstilscoaching och affärsutveckling.

När jag klev av planet var det var solsken, blåsigt, blå himmel och palmer. En härlig skillnad till kyla, snö och mörker i Umeå. I taxin in till Sliema förstod jag bara några ord av den grötiga engelska taxichauffören pratade. Jag checkade in på 115 The Strand och gick upp på taket för att se utsikten. Jag trodde att jag skulle max stanna några månader  innan jag skulle åka vidare.

Utsikt från 115 The Strand

Även om det inte var kärlek vid första ögonkastet mellan mig och Malta, har relationen till det lilla landet i södra Medelhavet vuxit sig stark. Jag har inte velat lämna ön mer än några dagar under det år som varit. Det sägs att antingen älskar man Malta eller så är man helt oberörd och lämnar ön snabbt.

Första året som digital nomad har bjudit på ekonomisk oro, förvirring, massor av nya kunskaper, sol, god mat, vin, bad, nya goda vänner, underbara samarbetspartners och härliga kunder. Jag har varit öppen inför vad som dykt upp längs vägen. Aldrig kunde jag väl drömma om att jag skulle gilla att vara med och sjunga karaoke! Eller att jag skulle bli kvar på Malta ett helt år. Att min son skulle komma och bosätta sig här. Eller att jag skulle möta riktigt goda vänner som lär mig massor om entreprenörskap på hög nivå. Att jag skulle damma av mina it kunskaper och sälja kurser i hur man bygger en digital affärsmodell. Vad lite man vet om framtiden!

Inför 2013 har jag beslutat mig för att sprida glädje. Är det inte det livet handlar om? Att oavsett motgångar, oro, misslyckanden och  hinder – torka tårarna och fokusera på det som gör en glad?

Några glada hållpunkter 2013 är:

Den 9 januari firar jag 1 år som digital nomad. Jag firar det med att ge 30 minuters coaching (livs- eller affärscoaching) till de 10 första som skriver in sin e-postadress nedan.