Anna Åberg, digital nomad, berättar om sina resor och svarar på frågor om att bygga webbföretag.

Idag sitter jag på bussen till Split. I split kommer jag att träffa gänget jag ska segla tillsammans med. Vi är 14 båtar som ska segla i sju dagar i den Kroatiska övärlden.

Gillar du Game of Thrones? Jag ser vart enda avsnitt och ser fram till nästa säsong. På Malta har jag besökt inspelningsplatser som The Azure Window och i Dubrovnik besökte jag inspelningsplatsen för The Purple Wedding där Joffrey dog.

I Split spelar dom, just nu, in nästa säsong av Game of Thrones! Så jag kommer kommer att stanna kvar i Split och undersöka om jag kan få se en inspelning.

Game-of-Thrones

Här är platsen där Joffrey dog.

Hur funkar det att samarbeta med andra när man jobbar via webben?

Stina Nordback undrar hur det funkar att samarbeta med andra när man jobbar via webben?

Jag samarbetar med Ann Klefbohm och Ann Ljungberg i Digitala Affärsmodeller och Content Bootcamp. Vi har samarbetat i över två år och befinner oss på många olika ställen i världen. Ann Ljungberg hade jag samarbetat med i ett år innan vi träffades på riktigt.

Ann, Ann och jag träffas varje vecka via ett Skype möte för att hålla oss uppdaterade med vad som händer och ta beslut i viktiga frågor. Ibland är uppkopplingen dålig och vi har chattmöten istället för att prata.

Vi träffas minst två gånger per år för Content Bootcamp och då har vi även årliga planeringsdagar för vår verksamhet.

Jag har också kunder i flera olika länder. Vi samarbetar via mejl, Skype och träffas live om tillfälle ges.

Samarbeten fungerar utmärkt via mejl, chatt, Skype, webinarier och telefon. Möten i verkliga livet är lyxvarianten på samarbete och jätteroligt när det händer men det är inte ett måste.

På söndag, i den fria utbildningen, får du en övning som ger dig perspektiv på vem du vill vara om 10 år.

Namnteckning