Det vi allra helst vill ha gör vi mest motstånd mot. Är det inte underligt? Du får aldrig det du inte frågar efter. Om du inte frågar efter affären kommer du inte att få den. Enkelt? Inte alls. Läs mer nedan. Men först några rader från livet som digital nomad.

Den här veckan har det varit kallt i Playa del Carmen. Som svensk sommar ungefär. Skillnaden är den att när det blir 14 grader på natten finns ingen värme inomhus. Det blir 14 grader inomhus också. Huvva! 14 grader och fuktig luft som går in i märg och ben.

Trots kyla går livet sin gilla gång. Vi jobbar på förmiddagarna då Sverige är vaket. Eftermiddagarna ägnar vi åt att dricka kaffe på sköna ställen som Starbucks eller Ah Cacao där en kopp gudomlig latte kostar tjugo spänn. Eller så badar vi i karibiska havet, eller shoppar. Kvällarna ägnar vi åt att äta och dricka gott, spela Yatzy eller Cashflow, eller dansa salsa.

Den största grejen den är veckan är att vi fått uppgraderat Internet i vårt lilla radhus! Lyckan!

frågar

Nytt Internet. Annika och jag djupt fokuserade. Kommer vi att kunna hålla webinarier? Sända Periscope?

Lust och längtan, du får aldrig det du inte frågar efter

Februaris tema om lust och längtan i företagande fortsätter. I den här artikeln får du mina tankar kring att fråga efter det man vill ha.

När jag följer min lust och längtan och frågar efter det jag vill ha har jag märkt att jag låser mig vid en bild av hur det jag vill ha ska se ut.

I en utbildning jag går utmanades jag att fråga en kille jag gillar om att ses. Läskigt! Möjligheten att bli avvisad gjorde mig iskall av rädsla. Duktig elev som jag är skickade jag honom ändå ett mejl där jag talade om att jag ville ses.

Genast jag frågat efter vad jag ville ha, så fick jag förfrågningar från andra killar som vill träffa mig. Jag har valt och vrakat mellan trevliga erbjudanden sedan dess. Killen jag skickade mejlet till har inte svarat.

Jag frågade efter det jag vill ha och tog emot det jag fick.

Hjärnan vill tänka ut vad som är bäst för mig och har en bild av att det är just den killen som gäller. Inget annat.

Grejen är att hjärnan aldrig har varit ute i verkligheten. Hjärnan är inne i huvudet. Hjärnan kan inte vara medveten om alla variablerna där ute och avgöra vad som blir bäst för mig. Det jag får är bättre än vad jag kan räkna ut. Om jag är öppen för det.

Det är samma lika med kunder. När jag frågar efter affären hos en kund och hon/han säger nej så kommer det erbjudanden om att göra affärer från annat håll. Om jag är öppen för det.

Frågar du efter vad du vill ha? Tar du emot det du får? Skriv i kommentarerna!

Nästa vecka fortsätter temat lust och längtan. Vill du för mycket för ditt eget bästa?

Prenumerera på den fria utbildningen i hur man bygger webbföretag och få boken Bästa idéerna för att sälja mer på webben!

På gång

Den 22 februari startar en 30 dagars utmaning i Noffice som stöd för att hinna allt i ditt webbföretagande. Gå med i Noffice för att delta i hela utmaningen! Testa ett smakprov av utmaningen i den här gruppen:

Klicka här för smakprov på utmaning som startar den 22 februari: https://www.facebook.com/groups/191953684469723/?fref=ts

Den 23 februari, ett webinar i samarbete med Småföretagarna där jag och Margareta Elleby samtalar om bokföring för småföretagare. Gratis så klart!

Klicka på länken för att reservera din plats: http://app.webinarjam.net/register/1250/1e55cb3c6c

I Noffice kommer vi att bjuda på massor av stöd för företagare den 29 februari. Tacka ja till eventet här och ta del av massivt stöd.

Klicka på länken för massor av gratis stöd för företagare: https://www.facebook.com/events/1090671630977913/