Den här artikeln handlar lust, längtan och drömmar. Hur förverkligar man drömmar? Ska alla drömmar bli verklighet?

Idag har jag den stora äran att ha Kiriaki Christoforidis som gästbloggare. Första gången jag träffade Kiriaki var vid Kopparmärra i Göteborg. Vi var ett gäng Nofficare som träffades för en after work. Kiriaki kom och jag tänkte Gud vilken kraftfull kvinna! Henne vill jag lära känna.

Vi hade en trevlig kväll på en brasiliansk restaurang i centrala Göteborg. Kiriaki hade en supersnygg klänning som jag kommer ihåg sedan fastnade i hjulet när hon cyklade hem. Den klänningen fick jag låna för en dejt när Kiriaki var här i nästan en hel månad. Hade så kul i klänningen, vandrade på stranden i månskenet och såg på stjärnorna.

Jag älskar att bo tillsammans med likasinnade. Du som känner mig vet att jag säger att man ska umgås som man vill bli. Det är magiskt att få bo tillsammans med de man vill bli som och det föds alltid spännande saker ur gemenskapen. Läs mer om det i Kiriakis inlägg nedan.

Drömmar

Kiriaki styr sina drömmar. Fotograf: Kleo.

Lust och längtan – Om att styra sina drömmar

Så roligt att få vara gäst i bloggen. Jag ska skriva om vad som hände under min resa till Mexiko . För några år sedan var jag gäst i Sagomuseets blogg, jag arbetar med storytelling på olika vis. Den gången skrev jag om en dröm jag hade, om ett projekt. Det är roligt med drömmar och visioner. I mitt huvud poppar det ständigt upp nya idéer som vill levas ut och förverkligas omedelbart. En del av dem är bortblåsta efter någon dag, de var bara sandkorn. Men andra idéer stannar kvar i det inre och hittar en plats att fästa sig vid tills de blir upptagna igen. Sådana idéer är inte sandkorn, de är fröer med grogrund. Men låt mig ta det från början:

En dag i höstas var jag på en fest när Anna Åberg dök upp. Vi hade träffats två gånger innan. Anna gav mig en liten blå loppa. En sådan där man gjorde som barn. Jag skulle öppna och stänga den sju gånger och sedan peka på en flik, sa hon. Det gjorde jag. Under min flik stod det ”Cancun”.

den blå loppan

Den blå loppan. Fotograf: Kleo.

– Då är du välkommen dit, utbrast hon.

– Ja men absolut. Tack, jag går hem och packar direkt, skojade jag.

(Ska jag vara ärlig visste jag inte var Cancun var. Hade aldrig hört talats om det.) Så gick några veckor. Jag försökte skriva vidare på min roman, mitt senaste projekt. Det blev vinter och det blev kallt och mörkt. Jag började längta efter mer sammanhållen tid till romanen. Min blick föll på den blå loppan. Jag googlade Cancun. Mexiko?! Jag hade aldrig varit utanför Europa. Tänk om jag kunde åka till Mexiko? Jag kontaktade Anna och undrade om den där leken med loppan kunde tas på allvar? Självklart, blev Annas omedelbara svar. Jag åkte. I tre och en halv veckor fylldes jag på med energi. Det var inte bara sol, vind och hav. Det var också att få fokusera på mitt mål, att bli klar med romanen. Men det var också något mer. I nästan en hel månad umgicks jag väldigt tätt med Anna och Annika, två kvinnor som lever ut sina drömmar. Det blev en växande spiral av positiv energi där det ena gav det andra. Och naturligtvis kom vi att tala om våra drömmar. Då tog jag fram mitt lilla frö ur hjärnans och hjärtats gömmor. Min gamla dröm som jag skrev om på Sagomuseets blogg: Att hålla en kurs i berättande och ledarskap, med sagor ur den grekiska mytologin, på en segelbåt i Grekland.

Det blev naturligtvis som det blev. Vistas man under solen, vid havet med kvinnor som lever ut sina drömmar så behöver idéer inte vara fängslade i huvudet. Tillsammans rullade vi det lilla fröet fram och tillbaka, gav det näring och kärlek. Och ut kom en liten grodd som vi snart skrider till verket med.

Så var rädda om era visioner, ta upp dem till ljuset då och då. Titta på dem och dela dem med människor som vet hur man lever ut sina drömmar.

Kiriaki Christoforidis

Nästa vecka gästbloggar Jeanette Niemi, som spenderade en månad med mig på Bali. Jeanette skriver om frihet.

På gång

I Noffice kommer vi att bjuda på massor av stöd för företagare den 29 februari. Tacka ja till eventet här och ta del av massivt stöd.

Klicka på länken för massor av gratis stöd för företagare: https://www.facebook.com/events/1090671630977913/