Allt fler surfar via mobiler och plattor. Vanliga webbsidor blir fula och det värsta av allt – tappar funktionalitet genom att inte vara mobilanpassade. Här lämnas tusentals kronor på bordet bara för att vi inte har gjort ett par enkla förändringar. Den här artikeln handlar om hur du gör din webb mobil.

Men först några rader från livet som digital nomad!

Den här veckan har jag, tillsammans med Ann Ljungberg och Ann Klefbohm hållit Content Bootcamp i fantastiska The Villa Sunlight, Sitges, Barcelona.

Det har varit en vecka fylld av härliga småföretagare som producerat fantastiska mängder innehåll för webben. Det har skapats webbsidor, kurser, blogginlägg för ett år framåt, filmer och autoresponders.

Jag är oerhört stolt över våra deltagare! Förutom att skapa innehåll för webben har vi ätit och druckit gott och dansat salsa 🙂

Mobil

Hela gänget på Content Bootcamp 2015

Nästa Content Bootcamp i Sitges blir i slutet av maj 2016. Till hösten blir det världspremiär för digitala Content Bootcamp. Håll utkik!

Under Content Bootcamp har beslut om mina två kommande drömmar vuxit fram. Jag ska skapa den bästa kärleksrelationen någonsin och skriva urban fantasy romaner. Mer om hur drömmarna förverkligas kan du ta del av i kommande artiklar.

Vad måste jag ändra på min webb för att den ska bli mobil?

Kollar du facebook från mobilen? Delar du bilder via Instagram på din mobil? Allt fler surfar via mobilen eller plattar istället för en dator. Det betyder att våra webbplatser besöks från mobiler och plattor och måste vara mobilt anpassade för att de ska se snygga ut och ha all funktionalitet. Om våra sidor är fula och saknar funktionalitet så förlorar vi kunder.

För att behålla kunder som surfar in till din webb på mobiler och plattor ska du göra en enkel förändring. Ja, det räcker med en enkel förändring om du använder WordPress.

Välj ett responsivt tema!

Ett responsivt tema är förprogrammerat med allt du behöver för att din webbsida ska se snygg ut på mobiler och plattor och ha all funktionalitet för att vinna dina kunder.

När du byter tema i WordPess så gör du så här:

  • gå till utseende och tema
  • välj nytt tema
  • ändra det som behöver förändras för att det ska se snyggt ut

Det är olika vad som behöver ändras när man byter tema. Det kan vara bilder, det kan vara positionen av optin formulär och annat.

Det finns massor av responsiva teman. Här är 50 responsiva teman för Word Press.

Nästa vecka får du lära dig hur affärsprocessen online.

Den 8 juni kl 17 föreläser jag i Stockholm. Kom och lyssna! Reservera din plats här.

Gratis webinar för dig som vill tjäna mera. Reservera din plats här.

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här!