Den här artikeln handlar om modet att hoppa med förbundna ögon in i webbföretagande. Men först ett par rader från livet som digital nomad.

Den här helgen är jag i Umeå och går kurs i New York. Är det inte fantastiskt att det går att göra så? Jag njuter av att vara med min familj och kan samtidigt gå den utbildning jag vill!

Jag deltar via live stream och zoom. Måste säga att jag föredrar zoom då man kan både se, ses och tala med varandra via zoom. Live stream är mer som att se en film – mindre interaktion.

Det är problematiskt med tidsskillnaden så jag virkar under tiden jag lyssnar. Då är det lättare att hålla sig vaken. Går ut i kylan, -10 i Umeå, då vi har paus. Som tur är går det att se filmen efteråt så jag kan ta igen det som hänt då jag somnat.

modet

Så här många mormorsrutor har det blivit!

Modet att hoppa med förbundna ögon in i webbföretagande

Jag kommer ihåg hur det var. Hur jag blev kvinnan som har modet att förverkliga mina drömmar.

Jag hade sålt verksamheterna som var lokala i Umeå. Jag hade läst på så mycket jag kunde om webbföretagande. Jag hade gått kurser i att tjäna pengar online. Jag hade en coach som hade gjort det. Hon hade lyckats via webben.

Jag var redo att lämna mitt tidigare liv.

Mitt tidigare liv handlade i mångt och mycket om att sälja min tid för pengar eller sälja andras tid för pengar, mina anställda.

Det jag skulle göra nu var att frigöra min tid från inkomster. Jag skulle bygga ett system som genererade inkomster. Jag skulle skapa mer fri tid och geografisk frihet.

Jag var så rädd. Säker på att misslyckas. Jag trodde inte att jag skulle klara det. Så skammen framför mig när jag skulle komma tillbaka till Umeå och ha misslyckats.

Jag var så rädd att jag sov dåligt, ibland skakade av alla fysiska sensationer rädslan skapade. Jag avskärmade mig. Trodde att den rätta vägen var att stänga ute allt som jag uppfattade inte stöttade mig i rätt riktning. Jag hade inte kapacitet att ta in det som gick utanför min räckvidd. Min räckvidd hade blivit liten och fokuserad av all rädsla.

Omgivningen reagerade på många olika sätt. Jag gjorde mitt bästa för att hantera allas reaktioner samtidigt som jag hanterade mina egna. Det var nästan omöjligt.

De flesta i min omgivning trodde inte på att bygga webbföretag skulle lyckas. Många var rent av lessna eller provocerade av mitt beslut. Andra tyckte jag var rent dum eller galen.

Det var mycket att ta in. 

Mycket av det negativa fanns inne i mig ännu starkare. Jag hade ingen bra förebild i hur man tar in det negativa, ibland hotfulla som finns både på insidan och utsidan vid förändringar som går utanför komfortzonen.

Det enda jag kunde var att göra mig hård, kall och avvisande för att skydda det lilla svaga hoppet i mig att det faktiskt skulle kunna gå. Att jag faktiskt skulle kunna skapa den frihet jag vill ha.

Jag är fortfarande kritiserad. Jag har fortfarande inre självsabotörer som talar om för mig att det inte kommer att gå att skapa det jag vill. Det går inte över. Men jag har lärt mig att hantera både inre och yttre självsabotörer med mer öppenhet, mjukhet, kärlek, respekt och värdighet.

Jag har lärt mig att självsabotörerna aldrig försvinner men om jag inte lär mig att hantera dom så kommer jag aldrig att bli den kvinna som kan ta emot mitt drömliv och mitt nästa drömliv och nästa och nästa och nästa.

Mod för mig är att vara villig att förverkliga mina drömmar och hantera mina självsabotörer.

Vad betyder mod för dig?

Nästa vecka läser du om vad som händer sedan du börjat leva drömmen (partner, hitta partner, vänner, barn).

Jag bjuder dig på fri utbildning varje söndag! Klicka här:https://annaaberg.se/fri-utbildning/