Den här artikeln handlar om att sätta sina egna intressen åt sidan och göra det andra vill. Vad betyder det för ditt företagande? Men först några rader från livet som digital nomad.

Jag vill starta entreprenörskollektiv med meditation, yoga och skrivövningar som stöd för ett lyckat företag.

Vad jag vill börjar ta form. Jag skriver varje dag och fantiserad om huset. Jag tittar på hus och lägenheter. Jag omger mig med de som bor i entreprenörskollektiv och har möten med de som har erfarenhet av att sätta upp kollektiv.

Sakta och säkert börjar jag se huset, för min inre syn, med åtta andra entreprenörer. Jag vill ha ett stort rum för yoga och meditation. Ett stort och vackert rum att arbeta i. Jag vill ha ett vackert kök, ett vardagsrum med öppen spis. Jag vill ha en grön och frodig trädgård. Jag vill bo tillsammans med medvetna entreprenörer som vill meditera, skriva och göra yoga. Jag vill jobba tillsammans med investerare som är intresserad av att bygga entreprenörskollektiv över världen. Jag vill ha allt detta i början av augusti.

Vad vill du ha?

Så här vackert är yoga/meditationsrummet i det kollektiv jag bor nu.

Sätter du dina egna intressen åt sidan för att göra det andra vill?

Att kompromissa, tycker jag, är bland det svåraste som finns! Hur vet jag att jag håller mina gränser? Kompromissar jag bort mig själv? Ofta känns det som antigen måste jag ge efter eller så måste den andra personen. Sällan är det vinn – vinn.

Det har hänt mig så många gånger att jag kompromissar bort mig själv!

Som medberoende har man lärt sig att andras intressen går före ens egna. Det är ett sätt att skydda sig själv.

Medberoende har tankar så som: ”Om jag ser till att andra får som de vill så är de sjyssta mot mig. Det blir min tur sedan. Jag vill inte vara självisk. Jag vill inte trycka ner andra. Det är bättre om jag trycker ner mig själv.”

Grejen är att det sällan blir sedan. Och jag blir arg, bitter och trycker ner det också. Med nertryckta önskningar och behov, vrede och bitterhet så sipprar bitterheten ut som svart gift.

Kunder och samarbetspartners tycker om att vara med de det känns gott att vara tillsammans med. Det känns obekvämt och obehagligt att göra affärer med en som sipprar svart bitterhet.

Det är vårt ansvar som företagare att uttrycka det vi vill så att vi känns fria och härliga att vara tillsammans med. Din verksamhet kommer att öka i omsättning när du ger dig det du vill  ha med kärlek, respekt och värdighet.

Det känns stort och obekvämt att uttrycka vad jag vill. Jag riskerar att inte få det. Jag vet inte hur det är för dig men jag behöver träna på att uttrycka vad jag vill, träna på att kompromissa så att jag behåller mig själv, träna på att skapa vinn – vinn situationer.

Jag tränar genom att:

  1. skriva vad jag vill ha varje morgon,
  2. fantisera om det,
  3. göra ett andligt styrelsemöte som du hittar i den här boken: The path to Wealth (kurslitteratur på Extended Freedom Academy).

Hur tränar du?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om att ta in andras känslor och tankar.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Vill du gå Extended Freedom Academy och skapa mer frihet i ditt liv? Klicka här: https://annaaberg.se/extendedfreedomacademy/ Jag lovar dig att stanna i programmet till du omsätter en miljon kr. Och om du gjort alla övningar och inte tjänar pengar online så får du alla pengar tillbaka.