Stöd till förändring genom teaterns verktyg

Gör du skillnad?

Gör du skillnad? Brinner du för att göra skillnad? Får jag intervjua dig?

Så skrev jag på facebook i måndags. Jag fick 55 svar! Svaren fortsätter att strömma in.

I min förändring till Frihet 2.0, som innebär att jag vill göra skillnad, vill jag undersöka vad det innebär att göra skillnad. Jag vill bli inspirerad, se att göra skillnad från olika perspektiv, lyfta fram de som gör skillnad, se projektidéer, samskapa, dela och inspirera fler till att göra skillnad

En artikel om dagen kommer att publiceras om att göra skillnad. Publiceringen fortsätter så länge artiklar kommer in.

Vill du också vara med? Mejla: anna.aberg @ annaaberg.se skriv Att göra skillnad i rubrikraden så skickar jag dig frågorna.

Anki gör skillnad med teaterns verktyg.

Stöd till förändring genom teaterns verktyg

Jag heter Anki Lindström och driver egen firma sen 2005 där jag hjälper företag med att öka arbetsglädjen och göra den till en naturlig del av verksamheten.

Jag gör skillnad genom att låta all personal, vd, chefer och alla andra som jobbar i företaget får genomgå en utbildning där både föreläsning och workshops ingår. Där medarbetarna själva får vara med och hitta verktyg som passar just deras behov. Jag utgår både från arbetsgrupp och individer där jag jobbar med bemötande, attityder, kommunikation, sammarbetsövningar mm. Jag jobbar dessutom utifrån företagets värdeord. Det är en process där det är flera utbildningstillfällen för att en ny förändring tar tid att jobba in även om den är positiv.

Jag är utbildad skådespelare och har även jobbar med att leda olika grupper i teaterimprovisationer, både barn, ungdomar och vuxna. Det var en sån glädje när jag såg dom växa genom att göra olika övningar. Jag påmindes själv om hur jag själv växt på samma sätt en gång.

När jag gick i skolan så var jag tyst och blyg, jag vågade inte ens räcka upp handen. Jag visste inte vad självförtroende eller självkänsla var. Det har teatern gett mig.

Många av teaterns verktyg är sånt som vi alla borde få lära oss i skolan för att det lär oss så mycket om oss själva och om varandra och det stärker både individ och gruppsammanhållningen.

Jag brinner för att hjälpa människor att utvecklas, att våga nya saker och upptäcka att de kan mer än de tror. Jag ser individerna och får dom att plocka från sig själva. Det blev tydligt när jag fick möjligheten att leda en grupp vuxna som ville utvecklas som individer och det var då den här iden föddes. Dessutom så har jag jobbat på den hel del olika företag när jag utbildade mig och sett vad som fungerar och inte fungerar.

Det bästa är att individerna känner sig sedda, att de tillsammans får hjälp med att hitta vad som passar just deras arbetsgrupp, samtidigt som de får övningar som kan utveckla dom själva. Att få se glittret i ögonen och höra om deras aha-upplevelser. Och se dom utvecklas på flera plan. Arbetsglädjen kan göra stor skillnad. Jag har varit på företag där personalen inte ens hälsar på varandra i korridorerna men efteråt har börjat hälsa och småprata med varandra och det har blivit mycket bättre stämning. Dålig stämning inom företaget ger ringar utåt också.

Dina tre bästa råd för de som vill göra skillnad?

  1. Utgå ifrån egna erfarenheter som du vet har fungerat för dig och andra.
  2. Våga gå ur den egna komfort-zonen och pröva dina vingar.
  3. Våga prova det du brinner för.

Glada hälsningar

Anki Lindström

www.contingo.nu

anki@contingo.nu

Öka arbetsglädjen | Anki Lindström föreläsare, konsult …

www.contingo.nu

Hållbar arbetsglädje är en viktig del av arbetsmiljön och ger större framgång för företag och organisationer, samt mer motiverade medarbetare.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →