Den här artikeln handlar om att vägra tro på en kraft större än sig själv. En förutsättning för att vara medberoende. Medberoende hindrar oss i företagandet.

Först ett par rader från livet som digital nomad.

Den här veckan har jag varit i London. Kommer att stanna här till den 19 december med ett avbrott för några dagar i Göteborg då jag talar i Ulricehamn tillsammans med Malin Lundskog. Vi pratar om självsabotörerna! Mer info nedan. Du är varmt välkommen!

Jag kommer gärna och talar hos dig! Om självsabotörer eller annat du tycker är intressant. Har du 15 eller fler personer som vill lyssna kommer jag gärna. Vi kan hålla till hemma hos dig! Mejla mig på : anna.aberg @ annaaberg.se

London!

Om att vägra tro på en kraft större än sig själv

Emellanåt har jag svårt att tro på en kraft större än mig själv. Då tror jag att jag vet bäst. Jag tror att min viljestyrka är det som kan skapa det jag vill ha. Jag tror att jag vet vad jag vill ha och hur det ska gå till att få det.

Ibland tror jag på en kraft större än mig som jultomten. Jag ber om det jag vill ha och hoppas att den större kraften ska ge mig det.

När jag tror på min viljestyrka och att jag vet bäst blir jag som en robot, jobbar för mycket och sårar omgivningen. Allt ansvar ligger på mig och jag pressar mig hårt. Jag blir arg, irriterad och retlig. Det är inte kul att vara med mig för famil, vänner och kunder. Dessutom skyller jag gärna på andra då jag håller på att gå sönder av ansvar.

När jag beställer det jag vill ha av en större kraft känns det falskt. Det känns som att jag låtsas, som om jag är ett barn som ber om det jag önskar av en förälder.

Jag studerar En kurs i mirakler och lyssnar till Marianne Williamson. Marianne pratar om det avancerade praktiserande av att tro. Hon menar att det handlar om att överlämna sig till makten som är större än oss, att öppna upp och låta den större maktens vilja verka genom oss.

I huset jag bor i här i London, ett entreprenörshus, börjar vi varje morgon med att be till en större makt än oss själva. Vi ber om att överlämna vårt företag, våra relationer, våra pengar, våra liv till den högre makten. Vi ber om att vara öppna och genomföra den större maktens vilja.

Jag börjar känna att jag slappnar av, att jag längtar till vår stund på morgonen, längtar att få lämna över.

När jag slappnar av är jag mycket trevligare att vara med. Det tycker både familj, vänner och kunder. Jag blir mer kreativ, skapar mer, tar hand om mig med sömn, kost och motion och mitt företag går bättre, jag tjänar mer pengar.

Oavsett om det finns en makt större än oss själva eller inte så är det helt uppenbart att jag mår bättre av att överlämna till en makt större än mig själv och att utföra den maktens vilja. Jag mår bättre och mitt företag går bättre.

Vad är dina erfarenheter kring att tro eller inte tro på en makt större än oss själva?

På gång

Ogillar  Black Friday! Här är Purple Wednesday! På onsdag får du Kursen att vända självsabotörer till självhjälpare för halva priset! Plus de fem första som köper får tre coachingtillfällen med mig, värde 4 500 plus moms!

Klicka här på onsdag: https://annaaberg.simplero.com/page/81056 och ange kod PURPLE

Kvinnor, relationer, tid och pengar! Om du gillar artiklarna om medberoende och företagande så kommer du att älska min senaste kurs! Häng med på piloten!

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/82056 

Den 8 december talar jag i Ulricehamn! Ämnet är självsabotörer.Kom med du också!

Klicka på den här länken: https://www.facebook.com/events/167167217210577/

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende. 

Det finns även 12 stegsprogram för företagare som är i skuld och/eller har ett beteende av att tjäna för lite, DA.

Nästa vecka läser du om att tro att visa känslor är vekhet

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/