Den här artikeln handlar om 7 anledningar varför resande håller dig ung. Men först några ord från livet som digital nomad.

Veckorna går fort. Den här veckan har det regnat och åskat. Tropiska regn kan vara enorma. Ibland forsar vattnet ner för gatorna som om de vore vattenfall. Varje gång det blir stormar så slutar Internet att fungera – otroligt frustrerande!

Jag börjar känna av rastlösheten. Nu har jag snart varit här i två månader, det är dags att resa. Kanske gör jag en tur till kusten, kanske åker jag till Singapore. I vilket fall måste jag göra en så kallad visa run i början av mars.

7 anledningar varför resande håller dig ung

Sedan jag sålde allt i Sverige och började resa har jag börjat känna mig yngre och yngre och får till och med återkoppling om att jag ser yngre ut. Jag tycker att fenomenet är intressant och har tittat närmare på varför resande håller dig ung.

  1. Livet som resande är mitt drömliv, att leva sitt drömliv håller en ung.
  2. Som resande måste man hela tiden lära sig nya saker i nya länder, det håller hjärnan igång.
  3. Att leva i olika kulturer gör att man upplever fattigdom, sjukdomar och annat på nära håll som man aldrig upplever i Sverige. De upplevelserna kultiverar medkänsla och tacksamhet. Livet blir än mer värdefullt. Det gör att man håller sig ung.
  4. De flesta som lever som resande är mellan 20 och 30. Man umgås med unga människor. Det håller en ung.
  5. Att resa sätter en i situationer man aldrig varit tidigare. Man tvingas till kreativitet. Kreativitet håller en ung.
  6. Att resa kan vara fysiskt krävande, man måste hålla sig i fysiskt god kondition. Det håller en ung.
  7. Att resa kräver ett starkt psyke, man måste hålla sig i god mental form. Det håller en ung.

Vad har du upptäckt håller dig ung i ditt sätt att leva? Dela i kommentarerna!

Nästa vecka får du veta hur du effektiviserar din närvaro i sociala medier.

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här!