Vi har haft fantastiska dagar i Sitges med Content Bootcamp. Processen att skapa innehåll för webben har varit otroligt kreativ och pågått dygnet runt. Se intervjuer med deltagarna här. Nästa Content Bootcamp är 1 – 7 december på Gran Canaria.

Resan till LA var riktigt njutbar. Jag flög med Virgin Atlantic för första gången. Har hört mycket gott om Virign, de levde upp till sitt rykte.

Virgin-Atlantic-backup

Nu har jag installerat mig i mitt lilla rum här i Santa Monica och tagit första cykelturen ner till beachen.

Santa-Monica-beach-backup

En fråga som flera har ställt under veckan i Sitges är hur man gör en backup på sin WordPress sida.

Visst backar du din webbsida?

Det kan kosta en hel del i tid och pengar att återställa en webbsida som inte är backad. Om du försörjer dig via webben kan en kraschad eller hackad sida vara en katastrof ekonomiskt och ta tid att bygga upp igen. Även temporära tillfällen då sidan ligger nere är en ekonomiskt förlust.

Tips! Kolla att ditt webbhotell gör backup på sina servrar. Det är inte alla som gör det. Binero är ett webbhotell som har backup per automatik.

  1. Det finns manuella sätt att göra backup på en WordPress sida. Det är lite krångligare och kräver kunskaper om FTP. Vilket är enkelt då man kan det 🙂 Här är en länk till hur man gör den manuella backupen. 
  2. Automatiserade backuplösningar finns både att betala för och gratis. VaultPress är ett riktigt bra betalalternativ. Det är enkelt att använda, har oneclick för att återskapa din sida och extra säkerhet för att hålla din webbsida tryggt uppe på Internet.
  3. Ett bra gratisalternativ är tillägget/plugin Backup. Ett enkelt backup system där du kan spara filerna lokalt på din dator eller på Google Drive. Du får e-postmeddelanden när något gått fel och du får massor med hjälptexter för att göra backup.

Vill du lära dig mer om WordPress? Då rekommenderar jag min nya gratis mejlserie: Vi som hatar teknik – 52 känslor om att bygga webbföretag och starta ett friare liv.