Den här artikeln handlar om att ge råd och anvisningar utan att ha blivit tillfrågad och hur det hänger samman med företagande och medberoende. Men först ett par rader från livet som digital nomad.

Den här veckan har jag rest till London. Älskade London! Känns så bra att vara här! Inser att jag har alla boenden jag vill ha över världen. Inser att jag älskar både London, Köpenhamn, Umeå, SF och LA. Är tacksam för alla underbara människor jag känner. Vilket fantastiskt överflöd!

Den här helgen spenderar jag i Worth, nära Brighton, på ett DA konvent. Den senska varianten heter anonyma skuldsatta och har möte en gång per månad i Stockholm.

DA har speciella program för företagare och de som konstant tjänar för lite. Jag vill ta detta till Sverige och hålla möten via webben. Har anmält mig till att översätta DA litteratur till svenska. Vill du hjälpa till? Skicka mig ett mejl: anna.aberg @ annaaberg.se.

Känns som att vara på Hogwarts! På DA konvent i Worth, England.

Om att ge råd och anvisningar utan att ha blivit tillfrågad

Ojojoj, det här måste vara min värsta grej! Fråga mina barn! Jag kan verkligen ge råd och anvisningar utan att vara tillfrågad, bara för att jag vill vara snäll och kan. Det är så många gånger jag inte fattat att det inte varit välkommet! Särskilt i företagandet.

Jag blir exalterad och tycker att alla borde vilja veta det jag vet och fastnar i att ge råd och anvisningar.

När jag fastnar på det sättet så lyssnar jag inte. 

Har insett att det är den som lyssnar som lär sig något nytt. Har också lärt mig att som medberoende tror jag att jag måste rädda folk, att katastrof händer om jag inte tar ansvar och räddar. Att jag är den enda som vet hur man ska göra för att rädda. Det blir ett tungt arbete. Utmattande.

Kunder känner sig obekväma när de får råd och anvisningar de inte bett om. De vänder sig hellre till någon som lyssnar på dem och  levererar det de vill ha.

Lyssnar du på dina kunder?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om att bli besviken då andra tackar nej till din hjälp och dina råd.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/