Jag får ofta frågan om vad som krävs för att lyckas på webben. Många undrar om de har rätt kompetens som webbentreprenör. I boken En digital nomad (som jag skriver just nu) intervjuas erfarna entreprenörer om vilka egenskaper och kompetenser de anser en webbentreprenör bör ha för att lyckas. Nedan får du en sammanställning av egenskaper och kompetenser hos en webbentreprenör.

I den här artikeln får du:

 • en försmak på boken En digital nomad
 • veta om har vad som krävs för att lyckas som webbentreprenör
 • veta vad du ska fokusera på som ny entreprenör på webben
webbentreprenör-Ubud

Bild: Workshop i Hubud om att hitta sin dröm.

Den här vintern reser jag jorden runt. Varje ställe jag besöker funderar jag på om jag vill återvända till eller inte. Ett ställe jag återvänt till sedan 1986 är Bali. Att komma hit är som att komma hem. Just nu är jag i Ubud, det kulturella centret på Bali. Här njuter jag av att umgås med härliga människor, gör yoga varje dag, träffar spännande entreprenörer på Hubud och njuter av fantastisk mat. Nytt för mig är all god rawfood. Inte visste jag att rawfood var så gott!

Vad är en webbentreprenör, en försmak på boken En digital nomad

Hur vet man om man är entreprenör? Kan vem som helst bli entreprenör? Måste man vara entreprenör för att driva företag på webben?

Om man slår upp entreprenör på Wikipedia kan man bland annat läsa följande:

”Entreprenörskap kan definieras som ”förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta tillvara dessa möjligheter”. Entreprenörskapet får någonting att ändra riktning. Nya infallsvinklar hittas och utvecklas. En entreprenör skapar nya affärsverksamheter och organiserar marknaden på ett nytt sätt.

Vanliga drag hos entreprenörer är nyfikenhet, kreativitet, en positiv syn på arbete, självständighet, envishet, hängivenhet, optimism och visionärt tänkande.”

I den här artikeln använder vi begreppet entreprenör för en person som skapar nya affärsverksamheter och organiserar marknaden på ett nytt sätt genom att agera på webben.

Entreprenören startar företaget för att lösa människors problem och samtidigt låta företaget möjliggöra en platsoberoende livsstil. Ofta är företagen små, de flesta är soloprerenörer. Man bidrar till en bättre värld med sitt företag, man gör gott och löser problem för sin målgrupp.

Vad krävs för att lyckas som webbentreprenör

Webbentreprenörer söker frihet och de är villig att ta risker. Jag tror att vem som helst kan bli entreprenör. Visst, det krävs specifika egenskaper och kompetenser men det handlar bara om att lära sig kompetenserna och vässa egenskaperna.

Egenskaper som krävs:

 • uthållighet
 • nyfikenhet
 • kreativitet
 • disciplin
 • mod att misslyckas

Kompetenser för entreprenörskap:

 • lätt att lära nytt
 • snabb att fatta beslut
 • ekonomi
 • marknadsföring
 • försäljning
 • social

Vad du ska fokusera på som webbentreprenör

Som webbentreprenör rekommenderar jag att man fokuserar på marknadsföring och försäljning. Det är allt för många som fastnar i att bygga snygga webbsidor, starta flera digitala produkter och affärsidéer. Det blir splittrat och man tjänar inga pengar.

Fokusera på en webbsida, starta en affärsidé och en digital produkt. Lär dig marknadsföring och försäljning på webben. Var uthållig med marknadsföring och försäljning.

Vill du lära dig bygga en webbsida i WordPress? Jag bjuder på gratis workshop på torsdag.

Reservera din plats på workshoppen här.

Om du inte kan delta får du videon i inkorgen och kan se den när det passar dig.

Nästa söndag får du veta de viktigaste områdena att ha koll på när man lever som digital nomad.

Klicka här för att få en ny lektion varje söndag om att blir framgångsrik på webben .