Den här artikeln handlar om en blogg och en webbsida är samma sak. Ska man ha både blogg och webbsida? Men först ett par meningar om livet som digital nomad.

Den här veckan har jag åkt ut på landet utanför Göteborg och haft Nofficeträff (läs mer om Noffice här).

Vi träffades och jobbade tillsammans, lagade mat, hade mastermind och badade badtunna. Ett fantastiskt dygn där vi lyft våra företag till nästa nivå. Petra, en av deltagarna skriver så här:

”Tusen, tusen tack för idag, tjejer! Jag är helt blown away av de timmarna jag var hos er. Jag kommer inte kunna sluta jobba på några dygn nu. Fick testa min pitch för en stund sedan! Kanonsuccé! Tack! ”

Blogg webbsida

Härligt gäng Nofficear som lyfter sina företag till nästa nivå och njuter av livet!

Är en blogg en webbsida?

Stina som driver en coachfirma har en blogg på blogger och frågade mig om en blogg är en webbsida. Är en blogg samma sak som en webbsida?

Nej, en blogg är inte samma sak som en webbsida. Blogg på en bloggportal som Blogger, WordPress.com eller liknade är en plats på webben där du skriver om vad du vill skriva om. På många bloggportaler får man inte göra reklam eller sälja tjänster eller produkter.

Som företagare ska vi se proffsiga ut för att sälja våra produkter. Vi behöver en plats på webben som vi äger och kan sälja via.

Som coach och företagare ska du, Stina, ha en egen domän och en egen webbsida. Om dina idealkunder gillar att läsa blogg ska ska du ha en blogg på din webbsida. Om dina idealkunder gillar att lyssna till ditt budskap så ska du ha en podcast. Om dina idealkunder gillar video så ska du ha en YouTubekanal. Om dina idealkunder gillar webinarier så ska du ge webinarier.

Du kan använda bloggen för att förmedla även podcast, video och webinarier.

Lär dig mer om att bygga en webbsida här.

Lär dig mer om idealkunder här.

Lär dig mer om Podkast här.

Lär dig mer om YouTube här.

Lär dig mer om webinarier här.

Så nej, en blogg är inte en webbsida. Och du Stina, ska ha en webbsida.

Nästa vecka får du veta hur man gör för att blogga så man säljer mera!

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag!