Lena Ellingsson tog ett modigt beslut i en svår situation. Lena berättar historien om hur hon blev egen företagare och lever ett liv på egna villkor.

Mycket nöje!

/Anna

Lena-Inner-Source-i-Kalix-2Att bli företagare var en skrämmande tanke. Med mina fysiska besvär hade jag svårt att se mig själv som en entreprenör som jobbade och skötte det ena med det tredje. Jag hade ju svårt att orka med livet som det var. Men till sist insåg jag att om jag skulle ha sjukpension på halvtid, och jobba på halvtid så skulle jag inte orka göra det jag ville på min fritid. Och vem skulle vilja anställa mig som inte visste från en dag till en annan om jag kunde komma till jobbet?

Med hjälp av en underbar och kompetent coach undersökte vi om jag kunde starta eget med alla mina kunskaper, erfarenheter och krämpor. Vi räknade, kollade runt, undersökte bidrag och en massa saker. Det visade sig att när vi räknade på det hela så kunde jag tjäna lika mycket på halvtid som företagare som jag skulle få i sjukpension och en lön från en arbetsgivare. Då var det lätt att bestämma sig. Jag jobbar hellre åt mig själv med det jag brinner för än att jag hyr ut mig till något som jag kanske ändå inte orkar med. Dessutom kan jag som egen företagare själv bestämma hur jag lägger upp mitt jobb, jag kan jobba mer när jag orkar och mindre när jag mår sämre.

Jag var jätterädd att starta mitt företag, men jag gjorde det. Idag har jag precis firat 3 år som företagare. På heltid. Det lustiga är också att när man gör det man ska göra och det som är roligt, så blir värken mycket mindre. Jag jobbar verkligen heltid och när jag minskade ner mina fysiskt krävande behandlingar som massage och la ut en del av verksamheten på internet, så kan jag ännu bättre välja när jag vill jobba. Att jobba på nätet innebär också att jag kan jobba var jag vill. Med en bakgrund som nätverkstekniker och webdesigner var kanske inte steget så långt till webben men det har verkligen underlättat en hel del för mig.

Idag sitter jag hemma och jobbar mest. Jag har nyhetsbrev, e-kurser och kontakt med mina vänner, prenumeranter och följare på facebook och via e-post. Jag har vägledning via telefon och skype förutom de möten jag har med människor här i Umeå, med eller utan astrologi och numerologi. De gånger jag behöver ett rum för en regression eller auratransformation så har jag kontakter och kan fixa ett rum. Jag kan inte tänka mig att gå tillbaka till mitt ”förra liv”. Mitt liv har blivit så mycket bättre som egenföretagare.

Du hittar mer om Lena här.

Få alla 7 artiklarna i din inkorg! Skriv din mejl nedan:


Få 7 inspirerande artiklar om ett liv på egna villkor!

Fyll i din bästa mejl nedan och få första artikeln redan idag