Att komma ner

Jag har inte skrivit artiklar här på flera veckor. Jag har gömt mig. Inte velat vara offentlig. Inte kunnat vara offentlig. Många gånger har jag bokat i kalendern att skriva och sedan glömt (självsabotören Oj, jag gömde!)

Andra gånger har motståndet varit för stort eller att jag inte vet vad jag ska skriva om.  Fast jag gjort jobbet och frågat idealkunder och har en lista på vad jag ska skriva om så tar det emot och jag har inte skrivit.

Jag har kommit ner från att ha rest i 6,5 år. Att resa gör en hög. 

Jag lyssnar mycket på Richard Rohr.  Richard pratar om att komma ner.

Vi lever i en kultur där vi lär oss att vi ska upp, upp, upp. Vi ska bli mer framgångsrika, ha större hus, större bil, fler sommar eller vinterstugor, resa mer, gå fler utbildningar, ha den perfekta relationen, läsa de intressanta böckerna, driva det rätta företaget.

Vi lär oss inte att komma ner på ett njutbart sätt. Vi lär oss att gå upp. När vi kommer ner kraschar vi.

Som entreprenörer är vi särskilt bra på att sätta press på oss att vi ska upp och ännu mer upp.

Mina, omedvetna, favoritsätt att krascha vid nergång har bland annat varit: att ramla, att krocka med bil, cykel, moped, att ”hamna” i konflikter, att isolera, gömma mig och äta skräpmat och se på Netflix.

Jag har lärt mig att komma ner på ett mer njutbart sätt genom att bli medveten om när jag är hög och när jag kommer ner. Under tre år har jag undersökt fenomenet.

Jag fixar det inte alltid 🙂 Det blir bättre, lättare och min förståelse för mig själv ökar och därmed är det fler gånger jag kommer ner på ett njutbart sätt.

Njutbara sätt att komma ner:

  • Fysisk kontakt
  • Bada /duscha med Epsomsalt
  • Äta nyttig och tung mat
  • Se feelgood serier och filmer eller komedier
  • Vara i gemenskap
  • Vara i naturen

När jag kan komma ner njutbart och tillåter mig att ta emot vad nedgången har att erbjuda så blir nästa uppgång större och bättre än förra uppgången. Nedgångar är som gödsel för nästa uppgång.

Hur kommer du ner på ett njutbart sätt? Skriv i kommentarerna!

Övning

Undersök under en vecka när du blir hög och hur du kommer ner.

Skriv komma-ner-dagbok där 10 är när du är på topp och 0 när du är nere. Beskriv vad du gör på 10 och på 0 och däremellan.

Händer hos Anna

Den 1 november startar Extended Freedom Academy för coacher som vill göra skillnad!

Kolla in den nya landningssidan här: https://mailchi.mp/6700b462d3d7/extendedgoraskillnad 

Vinn coaching!

Fyll i enkäten här och du kan vinna coaching: https://goo.gl/forms/RuTJdR3xSJTedY8q2