Den här artikeln handlar om att se sig själv värdig i företagandet. Detta är den åttonde, i en serie om femtiotvå artiklar, om medberoende och företagande. Först ett par ord från livet som digital nomad.

Den här veckan har jag spenderat i Umeå. Min vän Ildiko, från London, har varit här och hälsat på.

Det är en underlig känsla när mina vänner från andra länder kommer till min hemstad. Jag ser Umeå med deras ögon. Ser hur fantastiskt Skandinavien är. Hur rent vi har det, hur vackert, hur hög kvalitet det är på allt, hur rent vattnet är, hur magiskt det är med historia lååångt tillbaka i tiden.

På onsdag lämnar jag Sverige och kommer inte tillbaka förrän i slutet av april. Jag kommer att besöka Köpenhamn, Malmö, London, Mt Shasta, San Francisco, LA och NY. Äventyr står inför dörren!

Eld, snö, is, skog vid Umeälven.

Att se sig själv värdig i företagande

Värdig? Vad är det? Tänker på  Meryl Streep eller Helen Mirren, när de kliver in i ett rum känner man att de äger sig själva, vet vad de gör och är stolta och lekfulla i sin kompetens. Det finns något majestätiskt över dom båda. Det är värdighet för mig.

Vad är värdighet för dig?

I en medberoendekultur finns det stort motstånd mot att tillåta sig att känna värdighet. Vi lägger gärna ansvaret för att känna oss värdiga på någon annan. Vi förväntar oss att vår partner, barn, kunder, vänner ska agera så att vi känner oss värdiga.

Värdighet kommer bara inifrån. Jag måste bära tyngden av min värdighet. Ingen annan kan göra det åt mig.

När jag bär tyngden av min värdighet själv uppfattar andra mig värdig och börjar agera i samklang med det.

Är du villig att bära tyngden av din värdighet?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om att att söka andras godkännande.

Kom till gratis webinar om att sätta mål som du vet att du kan uppnå!

Klicka här och reservera din plats: https://app.webinarjam.net/register/476/26421e8755

Jag bjuder dig på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/