Denna artikel handlar om att ta beslut utan att tänka på konsekvenserna. Har det hänt dig? Först ett par ord från livet som digital nomad.

Vi är nu tre som sätter upp huset för entreprenörer i Köpenhamn! I veckan har vi undersökt vad vi vill med huset och vad huset vill. Ja, du läste rätt! Vi har lekt med att lyssna in vad huset vill.

Veckan som kommer ska vi koka ner allt till ett par rader som exakt beskrivet syftet med huset.

Jag vill tacka alla för intresseanmälan! Det är fantastisk att så många är intresserade av ett alternativt sätt att bo!

Glad midsommar! Här i Danmark firar man inte midsommar man firar St Hans genom att symboliskt bränna häxor. Gillar den svenska traditionen mer.

Eld på sjöarna i Köpenhamn för att fira St Hans genom att symboliskt bränna häxor.

Att ta beslut utan att tänka på konsekvenserna

Många medberoende har en antingen-eller självsabotör. ”Antingen analyserar jag mina beslut in i minsta detalj eller så blundar jag och hoppar.”

Båda strategiernas syfte är att inte agera och stanna inom trygghetszonen. Att analysera till man blir paralyserad gör att inget blir gjort. Att blunda och hoppa ser ut som om man tar beslut i rätt riktning och att man senare, när det misslyckats för att man inte tänkte på konsekvenserna, kan man skylla på omständigheter. ”Jag försökte i alla fall.”

Att skylla på omständigheter gör dig till ett offer utan kontroll. 

Att se alla situationer som en spegel av insidan ger kontroll att ändra det egna beteendet. Det är smart att veta sina värderinga och ta beslut i samstämmighet med värderingar och ha sinnesnärvaro att kalkylera risker och konsekvenser.

Just nu tittar jag på Mr Selfridge på Netflix. Under seriens gång lär hans sig att ta beslut i samklang med sina värderingar och att kalkylera konsekvenser. Gillar den serien!

Hur tar du beslut?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om att ge upp din sanning för att få andras godkännande.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Vill du gå Extended Freedom Academy och skapa mer frihet i ditt liv? Klicka här: https://annaaberg.se/extendedfreedomacademy/ Jag lovar dig att stanna i programmet till du omsätter en miljon kr. Och om du gjort alla övningar och inte tjänar pengar online så får du alla pengar tillbaka.