Den här artikeln handlar om att välja det som skrämmer. Det är mycket som är skrämmande när man driver webbföretag – att våga kontakta drömkunderna, de stora projekten, att vara offentlig, att misslyckas, att bli avvisad. Allt detta behandlas nedan. Men först ett par ord från livet som digital nomad.

Den här veckan har jag besökt min son i Köpenhamn. Underbart att vara med familjen en hel vecka. Förutom att umgås med familjen jag har haft härliga möten med danska och svenska kollegor. Plus att DN publicerade en helsida i söndagens tidning om mitt liv som digital nomad. En suverän artikel om hur de digitala verktygen gör det möjligt för oss att automatisera processer i våra företag, den tredje industriella revolutionen. Med den automatiseringen går det fint att leva som digital nomad.

Här kan du läsa artikeln i DN på webben.

skrämmande-saker

Min vecka i Köpenhamn. Översta bilden Karin Högh, Pernille Norrgard, neraetill vänster Maria Appelqvist och till höger min son som pluggar och jag jobbar.

Att välja det som skrämmer

En fråga jag ofta får är bästa rådet för att lyckas som webbföretagare. Mitt svar är att öva modet. Det krävs en stor och välformad modmuskel för att driva webbföretag.

Vi webbföretagare behöver mod för att våga välja det som skrämmer. Det som skrämmer kan vara att vara offentlig på en webbplats eller i sociala medier. Det kan vara att synas på video på en YouTubekanal eller att synas på bild i ett blogginlägg. Att vara offentlig gör att vi bedöms efter andras värderingar. Och, handen på hjärtat, vi misslyckas och gör bort oss lika mycket som alla andra men det blir i offentlighetens ljus när man är webbföretagare.

Det är skrämmande att våga kontakta drömkunderna. Har du en lista på drömkunder? Vet du vilka du vill kontakta? Många av oss väljer att inte ha en lista på drömkunder för det är för skrämmande att ens tänka på att våga kontakta dom.

Man känner sig naken och utelämnad när man kontaktar de kunder man verkligen vill ha. Åtminstone gör jag det. Jag är rädd att mina tjänster och produkter inte ska duga. Jag är rädd att få ett nej, att inte duga. Det är mycket skrämmande.

För en del webbföretagare är det så skrämmande att få ett nej så man ”glömmer” att följa upp och fråga efter affären.

Det är skrämmande att göra en idealkundsundersökning. Jag ser så många entreprenörer som hellre chansar på att deras produkter och tjänster ska sälja än att göra en ordentlig undersökning och prata med kunderna. Det är skrämmande att fråga kunderna om vad som håller dom vaken om nätterna inom våra områden. Skrämmande att kanske få veta att vår produkt eller tjänst inte fyller ett behov.

Grejen är att för att lyckas med ditt webbföretag måste du välja det som är skrämmande. Det kommer att utveckla dig. Garanterat! Ditt företag kommer att bli så framgångsrikt som du är villig att utvecklas.

Det bästa rådet för att lyckas med ditt webbföretag är att skapa ditt eget träningsläger för att bygga din modmuskel. Här är en artikel om hur du skapar ditt träningsläger.

Nu är det din tur! Vad är det mest skrämmande i att driva webbföretag? Skriv i kommentarerna!

Kommande gratis event

Workshop för småföretagare som vill jobba mindre och tjäna mer.

Reservera din plats här: http://webinarjam.net/webinar/go/1083/97774d5816

Lyft ditt företag till nästa nivå!

Reservera din plats här: http://webinarjam.net/webinar/go/1083/90a59f001b

Kickstarta 2015!

Reservera din plats här: http://webinarjam.net/webinar/go/12167/99ed4e76ae

Utbildningar

Vill du också ha en affärsidé som du vet säljer på webben? Det finns fortfarande plats på Hitta din affärsidé.

Reservera din plats här: https://annaaberg.simplero.com/page/23681-hitta-din-affarside

Nästa söndag läser du om hur du tar dig och ditt företag till nästa nivå – Du 2.0.

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här.