I den har artikeln lär du dig att marknadsföra med hjälp av autoresponder.

Men först ett par rader om livet i Costa Rica. Så här vackert är det på morgonpromenaden i Tamarindo.

Tamarindo-autoresponder

 Jag tränar för att gå El Camino till hösten och vandrar just nu 10 km varje dag med Pat Flynns podcast i lurarna. Det är en ljuvlig promenad längs beachen i Tamarindo.

Att skriva bok är tuffare än vad jag trodde. Det går sakta men säkert framåt med En Digital Nomad. Stort tack till alla som deltar i processen! Följ oss här!

Johanna Wistrand har för mycket att göra så jag har två nya medförfattare – Ann Ljungberg och Ann Klefbohm.

Marknadsför med hjälp av autoresponder

Autoresponder är en serie mejl som skickas per automatik till de som skriver upp sig för att få information. Autoresponder kallas även för follow up (i Aweber) och e-mejlblogging.

Marknadsföring med autoresponder är suveränt eftersom den blir en egen, automatiserad, farkost ute på webben. Du säljer inte i varje mejl utan kanske på vart fjärde. Syftet med autorespondern är att leverera värdefull information till dina idealkunder. Du levererar vad idealkunderna vill ha, bygger förtroende och när de är redo att köpa så vänder dom sig till dig.

Så här gör du:

  1. Köp ett system som har autoresponder ex vis Aweber eller iContact
  2. Skapa lista
  3. Skapa optinformulär att sätta upp på din webbsida
  4. Skriv din mejlserie
  5. Dela din autoresponder i sociala medier

Mejlserien kan vara en historia i många delar med försäljning i t ex vart fjärde mejl. Den kan vara blogginlägg sammansatta i en serie. Eller en gratis utbildning. Bara fantasin sätter gränserna!

I Vi som hatar teknik 52 känslor om att bygga webbföretag säljer jag inget alls. Syftet med den autorespondern är att bygga förtroende och skapa kontakt. 52 känslor ger många erbjudanden om gratis coaching och annat för att få möjlighet till kontakt och visa vad jag kan leverera.

Livet på egna villkor är en serie gästblogginlägg där jag i sista mejlet ber följarna att skriva in sin adress för att följa mitt nyhetsbrev.

Ann Ljungberg har en autoresponder med en gratis skrivkurs där hon säljer sina tjänster som författarcoach.

Sugen på att skapa din egen autoresponder? Häng med på Content Bootcamp i Sitges, Barcelona! Vi lär ut allt om hur man skapar olika typer av innehåll på webben.

Förra gången vi var i Sitges skapade jag Vi som hatar teknik, 52 känslor om att bygga webbföretag. Det tog mig bara en vecka att få upp den autorespondern på Internet och nu levererar den kunder, varje vecka, som är redo att köpa.

Nästa vecka berättar jag hur du skapar innehåll som dina kunder älskar! Prenumerera för att vara säker på att få all värdefull information!