Bästa plattformarna för e-kurser

Dagens lektion ger dig tips på de bästa plattformarna för e-kurser. E-kurser är ett av de allra bästa sätten att skapa mer frihet i livet.

I veckan har jag haft besök av min goda vän Sussi. Vi har bland anat njutit av en lektion i rawfood med Micke på The Villa Sunlight.

e-kurser

 

Bild: Sitges rawfoodkurs, Mikael Reuterberg, Susanne Fahlgren.

Bästa plattformarna för e-kurser

E-kurser är en digital informationsprodukt som säljer fantastiskt bra. Dessutom är e-kurser ett suveränt sätt att skapa mer frihet. Både geografisk frihet att bo var man vill och för att frigöra tid att använda som man önskar.

E-kurser är en digital produkt som inte behöver något lager vilket gör att du kan befinna dig var som helst för att skapa, marknadsföra och sälja dina kurser. Du skapar kurserna en gång och säljer dom många gångar. Det frigör din tid att använda till vad du vill ex vis att umgås med goda vänner och ta kurser i rawfood.

Jag säljer e-kurser sedan ett par år tillbaka och har erfarenhet av de plattformar för e-kurser jag tycker är bäst. Men för den här lektionen har jag konsulterat Ella Hellgren som är expert på att skapa e-kurser. Du får både mina och Ellas bästa tips!

Annas bästa plattformar för e-kurser:

Kajabiapp.com

Kajabi innehåller marknadsföringstunnel och koppling till mejlsystem (Aweber, iContact) samt Paypal som betalsystem. Kajabi kostar från 99 US Dollar och uppåt.

Jag upplever Kajabi stabilt och de har en bra support.

Simplero.com

Simplero innehåller marknadsföringstunnel, eget mejlsystem (man kan skippa kostnaden för system som Aweber eller iContact), mängder med olika betalsystem att välja mellan och stöd för affiliate. Stöd för affiliate är grymt då andra kan sälja dina kurser och få kickback helt atomatiserat.

Ellas bästa plattformar för e-kurser:

Vill du göra en enkel videokurs för smartphones/läsplatta kan LITMOS vara ett alternativ. LITMOS erbjuder marknadsföring som tillägg och tillhandahåller verktyg för att hantera detta. Man tar inte betalt för antalet sålda kurser, utan man köper ett abonnemang för ett visst antal användare och det blir dyrare ju fler som går kursen.

Ett helt gratis exempel är COURSE SITES. Course sites kommer från det mycket etablerade Blackboard och är en plattform jag kommer att titta närmare på. Course sites en helt fri tjänst som inkluderar i princip all LMS-, social och mobil funktionalitet. Den är gjord för enskilda lärare, men kan också användas av mindre organisationer. (Risk finns därför att man inte kan ta betalt för sin kurs.)

Ett annat gratis alternativ du kan undersöka är UDUTU.

Om du vill göra en kurs via SKILLSHARE måste din kurs vara projektbaserad. Kursytan är snygg, tydlig och stilren och plattformen är lättanvänd både för kurstagare och dig som kurskreatör. SKILLSHARE uppfyller de flesta kriterier som vi anser vara viktiga. Dock är de initialt lite mer komplicerade än de flesta andra, eftersom du måste uppfylla vissa kvalitetskriterier för att få använda plattformen. SKILLSHARE har en av de snyggaste kursytorna jag har sett bland DYI LMS:er!

COURSMOS, är helt uppbyggt av ”mikrokurser”, några minuter långa videolektioner inom ett avgränsat ämne. Genom detta upplägg vill COURSMOS nå en flexibilitet i lärandet, där kurstagaren snabbt kan ta till sig ny kunskap.

Med UDEMY kan du erbjuda enklare test/frågor och ha viss social interaktion. Med UDEMY måste du erbjuda 60 % film eftersom plattformen i stort sett bygger på film.

COURSE FORK, en för mig ny spelare på banan. De har ett kollaborativt koncept där alla deltagare kan delta i kunskapsutbytet. Lite som wikipedia. Men här kan man också återanvända andras material och göra till sitt eget.

Några skandinaviska plattformar:

Svenska Coursio har ett av de snyggare gränssnitten jag sett och är definitivt ett seriöst alternativ. Tyvärr är de dyra och blir därför knappast aktuella för fåmansförtagaren.

Mitt klassrum är ett alternativ som jag inte har studerat närmare. Men de kan också vara intressanta att undersöka. I synnerhet som det verkar vara pedagoger som står bakom den plattformen. Vet du som läser detta mer, berätta gärna!

————————————-

För dig som vill veta mer om lärplattformar och hur du tar beslut har jag gjort en verktygslåda. Det är en gratis goodybag med sju kapitel varav ett bara handlar om lärplattformar.Där hittar du också en checklista som gör valet enklare.

Anmäl dig gratis här:

http://hcngfxco.megaph.com/?skip-tracking=true

Lycka till!

Ella, Course it matters

————————————-

Vill du lära dig mer om försäljning?  Den 9 juni startar den nya kursn Sälj Mera.

Nästa vecka får du de bästa plattformarna för att göra webinarier!

Få all värdefull information i din inkorg

Ta del av gratis utbildning varje söndag om att bygga webbföretag och leva ett fritt liv – prenumerera här.

 

Comments

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

5 kommentarer

 1. Ough.Ersus. government bodies state the lender, France’s greatest lender, removed available determining data coming from cord exchanges to make sure they could move across the particular You actually.S. overall economy with no raising warning flag, resources told Reuters. [url=http://www.michaelkors-bags.us.com/]Michael Kors Outlet[/url]
  WAUKESHA qkicwmz The actual 12-year-old prey in a very has already been launched through the hospital, the woman family released Comes to an end evening hours. [url=http://www.airjordanshoes.net.co/]cheap jordans[/url]
  Congress expected that your virtually $86 zillion improvement in profits forecasts [url=http://www.oakleyonlinesunglasses.us.com/]cheap oakley sunglasses[/url]
  Associated Items [url=http://www.moncleroutlet.net.co/]moncler outlet online[/url]
  Citizenship: United States [url=http://www.michaelkors-bags.us.com/]michael kors outlet online[/url]
  Hamas, nevertheless, expressed concerns about the organized announcement and said that variations with Fatah can delay the of the oneness government.

 2. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging
  for? you made blogging look easy. The overall look of your website is
  excellent, as well as the content!

 3. Jobbar du något med E-learning numera Anna eller är det annat som lockar mer? Jag driver och utvecklar Hillman Academy som innehåller både webbkurser och vägledning löpande. Det är en liten annan modell än en enskild e-kurs, men samtidigt så blir det mer flexibelt när det inte handlar om att lansera en webbkurs på samma sätt som när man säljer enstaka kurser.

  Du hade ju också ett medlemsprogram tidigare. Är det något du kör fortfarande?

  • Anna Åberg

   Hejhej!

   Jag har Extended Freedom Academy som är ett större webbaserat program för godhjärtade coacher som vill göra skillnad i allt högre grad. Och ett gäng andra webbaserade kurser som går löpande. Du hittar de aktuella i menyn 🙂 Vad är anledningen att du frågar?

 4. Vilken bra artikel, Anna!

  Jag vill gärna tillägga Cloocast som nykomling på den svenska marknaden för onlinekurser (e-kurser) och även fysiska utbildningar.

  Kika gärna in på cloocast.se och skapa ett konto för att se hur det fungerar på insidan, det är helt utan kostnad

  Merkur,
  Medgrundare på Cloocast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.