I det här inlägget berättar jag om bästa sättet att automatisera inkomster på webben. Efter det följer veckans 7 bästa tips för att sälja mer på webben. Kolla särskilt in det sista tipset för att skapa supersnygga onlineflyers på 5 minuter (alldeles gratis)!

Bästa sättet att automatisera inkomster på webben

Det smartaste jag gjort för att öka fritid och minska stress är att automatisera inkomsterna. Med automatiserade inkomster menar jag inkomster som är frikopplade från min tid.

Motsatsen till automatiserade inkomster är till exempel coaching- eller konsultuppdrag. När jag var som mest aktiv coach var min tid uppbokad i flera månader framåt. För mig blev det ett fängelse istället för en positiv upplevelse, hur mycket jag än gillar att coacha.

Det bästa sättet jag känner till att automatsiera inkomster på webben är e-mailblogging. Jag läste första gången om e-mailblogging i augusti 2011 då min vän Jenny Eklund visade mig Viperchill och Glen Allsopp.

E-mailblogging går ut på att samla följare på en e-postlista. Via e-postlistan sänder du sedan ut automatiserade blogginlägg med hjälp av en autoresponder, direkt till de presumtiva kundernas inkorg. Utskicken görs med två till tre dagars mellanrum.  Inläggen ska leverera värdefull information till de presumtiva kunderna, gratis i de fem första mejlen, sedan säljer du på det sjätte. Den första försäljningen ska vara billig, kring 50 kr. Efter det följer en rad mejl som levererar värde. Säljmejl nr två innehåller en lite dyrare tjänst/produkt kring 200 kr. Därefter följer ett antal mejl med värdefull information. Det sista säljmejlet innehåller en dyrare tjänst/produkt kring 450kr eller kan vara en prenumeration på ett medlemskap kring 250 kr per månad.

E-mejlblogging

Hela säljcykeln är åttioen dagar, 2,9 månader, och startar från början, automatiskt, så snart någon skriver in sig på e-postlistan. Fint va? Det stora jobbet är att samla följare till din e-postlista, resten sköter sig själv.

Heads up! Boka i kaledern! 31 maj till 7 juni kommer jag, Ann Ljunberg och Ann Klefbohm  att hålla Content Bootcamp Skrivläger för Företagare i Sitges, Barcelona. Vi lär ut all om att skapa innehåll för e-mejlblogging, blogginnehåll, artiklar, manus till videoserier och e-kursinnehåll. Det kommer att bli en härligt kreativ vecka. När du åker hem har du material som genererar pengar under hela hösten 2014.

Veckans 7 bästa tips för att sälja mer på webben

Nu vill jag presentera veckans bästa tips från facebook gruppen Dela bästa idéerna för fler affärer på webben:
(Gå med i gruppen här.)

#1 En hel lista med bildredigeringsprogram från Björn Hederström.

Bildredigeringsprogram

#2 Prenumerera på gratis tidningar om e-handel. Halina Svensson tipsar om Du & Co och Cathrin Frisemo tipsar om Nätsmart.se som är helt digital och landar direkt  i din inbox. Nåt som jag personligen tycker är trevligt!

Du-o-Co

#3 Cathrin tipsar även om rapporten 2012 edition of Swedes and  the Internet. En galet bra rapport om din marknad är Sverige. Rapporten visar att försäljningen ökar på webben och att kvinnor och unga handlar mer på webben än tidigare. Halina rekommenderar en rapport på posten.se  som berättar att e-handeln ökat med 14% under tredje kvartalen 2012. Guld för oss webbentreprenörer!

Svenskarna-och-Internet

#4 Ann Dolse rekommendera Doodle som stöd för att boka möten om man är fler. Håller med Ann, jag använder ofta doodle när vi är fler än två på ett möte.

Doodle

#5 Jag läste ThinkTraffic’s nyhetsbrev i veckan där de ställer den frågan: Vad håller dig tillbaka från att vara där du vill vara online? Suverän idé att ha ”Fråga läsarna” som kategori på en blogg. Det skapar interaktion, fler besökare och blir samtidigt en fin marknadsundersökning att använda för framtida produkter/tjänster och marknadsföring.

Think-traffic

#6 Ett par WordPress tips:

  • Visst backar du din WordPress databas? Rekommenderar backup tillägget WP DB Backup till alla WP användare
  • Problem att ladda upp bilder i WordPress 3,5? Här är lösningen: Lägg in define(’CONCATENATE_SCRIPTS’, false ); i slutet på wp-config.php file just före require_once

# 7 Använd julledigheten till att tjäna mer pengar på webben! Intensivkurs Bygg din WordPress sajt den 3 – 4 januari. Läs mer här.

# 8 Bonustipset! Kanske det bästa av dom alla! Skapa onlineflyers med hjälp av smore.com. På 5 minuter har du ett supersnyggt flyer att dela på sociala media och bädda in på din webbsida.

smore