Aprils tema är begär. Begär och företagande hänger samman i många olika aspekter. Begär att lyckas, att styra sin dag, att resa, att tjäna pengar. Hur påverkar våra begär vårt företagande?

Först ut är Ellinor Karlsson som skriver om begär i sitt företagande och sin upplevelse av att hänga i Mexiko med mig och Annika.

Ryktet om Ellinor nådde mig innan vi träffades första gången. Jag skulle till Kroatien på en av Siv Thuresdotters Framgångsresor när jag fick höra talas om den härliga kvinnan som hade gigantiska glasögon och uppmanades oss att synas.

Begär

Ellinor Karlsson

Hej Ellinor här, jag driver företaget GörDetNU! och har åkt med till Extended Freedom Academy’s utbildningsvecka här i Mexico.

I mitt företagande så hjälper jag företagare att hitta glädjen i säljet. Att göra det roligt att jobba aktivt med sin försäljning. Jag kallar det att skapa #RoligtSÄLJ. Där är en av drivkrafterna att få till en bra försäljning dvs. sälja mer än du gjort tidigare och antagligen så innebär det också ökad omsättning. Jag sitter här i Mexiko och har efter en intensiv veckas utbildning valt att stanna kvar för att se hur jag kan agera och vara som digital nomad i mitt företagande.

Begär!

För mig i mitt företagande handlar det om att vara mer platsoberoende! Hur menar jag nu?! Jo jag menar att jag har ett begär efter att kunna tjäna pengar via webben och kunna styra min tillvaro på ett nytt sätt. Jag vill kunna ”tjäna pengar när jag sover”, som Ace Wilder sjöng i sin låt Busy Doin’ Nothin i Melodifestivalen 2014. Jag vill ha möjligheten att själv sätta min agenda och att mitt företagande är mer flexibelt men tillgängligt på en helt annan spelplan. Webbens oändliga möjligheters spelplan. Mitt begär att komma dit har lett mig in i Annas underbara värld av både nätverkande via Noffice, den fria utbildningen på söndagarna, kursen Tjäna MER och nu även genom Extended Freedom Academy och hela vägen hit till Mexico – ett land med sol, hetta, färger, hav OCH digitalt nomadliv.

Nu mer än någonsin känner jag att jag är på gång men ser också att jag slirat lite på vägen, halkat ner i diket lite då och då och nu, med kursen här i Mexico så känner jag mig som ny och REDO, på ett helt nytt sätt. Jag hade förväntningar på att känna så här efteråt så nu kan jag verkligen se att jag både agerar, reagerar och tänker på ett större och annorlunda sätt. Mitt begär för det digitala livet, både som nomad och som lantis, har stärkts och gjort något med mig.

Vad är det som har gjort det då? Ja, kombinationen av att komma bort, verkligen åka långt bort hemifrån och att vi i gruppen bodde gemensamt och umgicks hela tiden. Det gjorde att en process startades och vi insåg snart att vi diskuterade olika frågor ur företagandets synvinkel även på frukosten och lunchen. Vi hade hela tiden ett fantastiskt utbyte av varandras olika typer av företag och varje företagares kompetensområde. Varje ”lektion” gav också insikter och många gånger är det i diskussionerna om hur vi gör och vad vi kan göra istället som aha-upplevelserna kommer. När det släpper och poletten liksom trillar ner… Du menar att jag kan göra så här, eller tänka så här istället… Då skapas verkligen utveckling på riktigt! Att också köra MasterMind live, efter ett dopp i poolen, gör ju inte saken sämre. Eller att få se hur vi kan bli ekonomiskt läskunnig och möjlighetstänkande med hjälp Cashflow-spelet. Att efter spelet kunna diskutera och analysera med Anna och Annika hur vi reagerade i spelet. För reaktioner blev det, stora reaktioner, det gick undan och det skulle tas snabba beslut när vi spelade i indelade grupper. Behovet av förståelse innan vi kan ta beslut eller om vi går på känslan. Det gav verkligen feedback tillbaka.

På eftermiddagarna så arbetade vi praktiskt med de aktiviteter som vi diskuterat på förmiddagen och att verkligen GÖRA våra blogginlägg, våra videos eller se till att tänka ut en handlingsplan för vad som ska ske det kändes inte bara bra utan även utvecklande och tankeväckande. Att få drömma fritt om vem i världen skulle jag vilja samarbeta med och sedan på kvällsdrinken nere på någon av stans barer redovisa och höra hur alla andra hade tänkt, ja ni förstår att det sätter saker i rullning, då blir det lätt att det skapas fler samarbeten och även Joint Ventures tillsammans och det tror jag att ni andra inom Extended Freedom Academy garanterat kommer att se, kanske redan nu under våren och säkert ännu mer till hösten…

Som person är jag vetgirig och vill alltid lära mer, detta gör att jag har mycket kunskap inom vitt skilda områden och jag är duktig på att se parallella spår och lösningar på ett problem. Därför är rollen som strategiskt bollplank väldigt passande för mig och för mina kunder. Jag ser lösningar och utifrån deras behov kan se hur det kan bli roligare så att det ger resultat som du kanske inte hade trott vara möjligt från början. Företagare är verkligen härliga människor och jag vill jobba med dem som vill MER och som ser att de har kunskaper som är viktiga att sprida till sina kunder och samarbetspartners. Det ger ringar på vattnet och det gillar jag, – att förändra världen till en bättre plats. Att kunna jobba via webben innebär också att kunderna kan finnas på fler ställen, i fler länder det lockas jag också av.

Mitt begär för att vara platsoberoende och mer EGEN än vad ordet egenföretagare kanske betyder har gör att jag nu vill satsa ännu mer. Mitt företagande idag har jag redan flyttat ut på webben. Jag jobbar med bollplanksmöten via Skype där jag hjälper företagare att skapa #RoligtSÄLJ. Allt utgår ifrån där du står NU och vilka svårigheter och frustrationer du har kring ditt företags försäljning. Med mig som bollplank får du hjälp att bolla försäljningens alla sidor! Jag har även en akademisk utbildning med inriktning marknadsföring och organisation och det gör att jag ser många paralleller där marknadsföring och försäljning går väldigt mycket hand i hand, speciellt idag när sälj handlar mer och mer om att skapa relationer, långa och härliga relationer som vi inte vill vara utan. Under våren eller senast i sommar så kommer min första webbkurs för RoligtSÄLJ att komma ut och jag ser med spänning fram emot vi som deltog här i Mexiko ska erbjuda i våra webbseminarier som vi kommer att skapa, det kommer mera är nog allt jag kan säga ;o)

Mitt erbjudande till dig är att du signar upp dig för min mailserie där du får 5 mail med inspiration, utmaningar och trix för hur du skapar #RoligtSÄLJ och de 10 första som kommer med får även 45 min bollplanksmöte kostnadsfritt med mig. Jag kommer att ge alla ett bättre erbjudande på paketen med bollplanksmöten och någon mer bonus, det är ju så roligt med överraskningar, eller hur?! Vänta inte, utan skriv upp dig här om du vill utvecklas och skapa nya resultat redan nu i vår!

Du kan även följa mig på Instagram och på Facebook  för att få utmaningar i din företagsvardag! Nu ska jag njuta av värmen och solen här i Mexiko en stund till, snart åker jag hem och ser visserligen fram emot vårsolen men den är nog inte lika varm som här… ha det gott och se vad du kan göra IDAG för att förändra något inom din säljstruktur, bara för att du är VÄRD det, lycka till så ses vi snart igen!

Vill du så ses vi, soliga och härliga hälsningar ifrån Ellinor på GörDetNU!

Nästa vecka läser du om  gnista och engagemang i att driva företag.

På gång

Gratis att delta på en öppen Noffice Mastermind.

Anmäl dig här: https://annaaberg.simplero.com/page/59055