Den här artikeln handlar om att skapa relationer där man vill känna sig behövd. Att skapa relationer för att känna sig behövd är ett medberoende beteende som ofta syns i företagande.

Men först ett par ord om livet som digital nomad.

Jag längtar till min familj och naturen i Sverige! Spenderat helgen i London och åker till Umeå på tisdag. Längtar!

Jag är glad att vara fri att ändra mig och åka dit jag vill, när jag vill. Det finns ett franskt ordspråk som säger:

”Höjden av frihet är att bestämma sig för en sak och sedan göra någon helt annat.”

Känns som jag lever ordspråket. Hela. Tiden. Jag vill flera saker samtidigt som ser motstridiga ut. Jag vill bo i Köpenhamn, London, Umeå, Portugal, allt samtidigt. Jag vill ha flera baser som jag kallar hemma. Samtidigt.

Man kan ju undra om det är självsabotören Splittraren som är framme 🙂 Eller om det är en genialisk affärsidé som håller på att komma fram.

Vill du också ta reda på om du har självsabotörer eller genialiska idéer på gång? Kom med på den digitala kursen Vänd självsabotörer till självhjälpare!

Har roligt i London och åker sedan vidare till Umeå.

Om att känna sig behövd för att ha en relation med andra

Alla entreprenörer jag känner till vill hjälpa andra. Om de var ekonomiskt oberoende så skulle de fortsätta att hjälpa andra. Det är gott och fint! Vi sprider kärlek med våra tjänster och produkter. Särskilt digitala produkter.

För ett par år sedan intervjuade jag Simpleros grundare, Calvin Correli. Lyssna till intervjun där han beskriver hur våra digitala produkter sprider kärlek över världen.

Det är en annan sak när man måste känna sig behövd för att ha relationer. Att man känner sig förvirrad och ovärdig om man inte är behövd, vilket är vanligt som medberoende. Som medberoende existerar man genom andra.

Som mamma till små barn kände jag mig behövd. På alla sätt och vis. En skön känsla av trygghet att garanterat vara behövd.

Jag har satt upp många företag där jag och min tid är behövd. Coaching-, utbildnings-, konsultföretag.

2012, när jag automatiserat utbildningar på webben och hade massor av fri tid upptäckte jag att jag satt mitt värde i att vara behövd. Att inte vara behövd gjorde att jag förlorade fotfästet. Kände mig utanför och som om jag inte hade en plats i samhället. Faktum är att jag blev både fysiskt sjuk och deprimerad under en period.

Att ha sitt värde i att vara behövd som företagare ser jag hos många av mina studenter. Det är den svåraste delen i att driva webbföretag. Många startar webbföretag, automatiserar men säljer inte sina digitala produkter. Det känns tryggare och säkrare att sälja sin tid och person.

För att hitta sitt värde i annat än att vara behövd som företagare är stöd från andra som gjort det en förutsättning. Man blir som man umgås.

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns org

nisationen för medberoende. 

Det finns även 12 stegsprogram för företagare som är i skuld och/eller har ett beteende av att tjäna för lite, DA.

Nästa vecka läser du om att använda skuld och skam.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/