Från att vara kommunanställd till att bli Digital Nomad

Det här är ett gästblogginlägg av Stefan Wallner som planerar sitt liv som Digital Nomad.

På ett år har jag gått från att vara kommunanställd arkitekt till en resa mot att bli digital nomad

Efter att ha läst Timothy Ferriss bok ”Fyra Timmars Arbetsvecka” bestämde jag mig för att sluta sälja min tid, men jag ville inte som Ferriss sälja prylar heller. Så istället analyserade jag de problem jag stött på under min tid som stadsarkitekt, för att se om det fanns några affärsidéer som skulle kunna utvecklas.

Nyckeln till min förändring är att jag börjat tänka affärsidéer hela tiden.

Det finns problem i de flesta kommuner med bygglovshandläggning. Processerna är svåra att kvalitetssäkra och de flesta handläggare jobbar ineffektivt, inte av okunskap, utan för att det saknas vettiga verktyg. Där har vi det! Jag tar fram ett sånt verktyg – som en webbaserad tjänst.

Efter en enkel marknadsundersökning är arbetet i full gång tillsammans med en programutvecklare. För att marknadsföra tjänsten startar vi snart ett proffsigt forum där kommunhandläggare inom samhällsbyggnad kan diskutera viktiga frågor i branschen. Under forumframtagandet har vi kommit på flera möjligheter att generera intäkter även på forumet, trots att det det är gratis för användaren.

Det är nu det börjar bli riktigt kul. Det här sättet att börja tänka affärsidéer, där man kopplar på nya ben på ursprungsidén, som kan växla upp det till något som kan generera mycket mer utan att kosta mer, gör att idéerna accelererar.

Det är roligt att hitta egna affärsidéer som kan generera automatiserad intäkt i en nisch som jag trott varit omöjlig att tjäna pengar i. Under tiden arbetar vi med samhällsbyggnadsuppdrag på vårt arkitektkontor.

Nu har vi på knappt ett år tagit fram 5-6 nya affärsidéer som vi vill utveckla inom områden vi gillar mest. Under samma tid har säkert fyra gånger fler idéer kasserats, men de har i sin tur fött nya.

Comments

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

4 kommentarer

  1. I’m really impressed with your writing skills and also
    with the layout on your blog. Is this a paid theme or did
    you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice
    blog like this one these days.

  2. I just want to say I’m newbie to blogging and site-building and certainly loved your page. Almost certainly I’m want to bookmark your site . You surely have good posts. Kudos for sharing your web-site.

  3. I haven¡¦t checked in here for some time since I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

  4. I just want to say I’m very new to blogging and site-building and certainly savored this blog site. Very likely I’m likely to bookmark your site . You definitely have superb articles and reviews. With thanks for revealing your blog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.