Be the change you want to see

Gör du skillnad?

Gör du skillnad? Brinner du för att göra skillnad? Får jag intervjua dig?

Så skrev jag på facebook för ett par veckor sedan. Jag fick 70 svar! Svaren fortsätter att strömma in.

Jag läser bidragen, känner vördnad, värme och glädje att få ta del av alla som gör skillnad.

I min förändring till Frihet 2.0, som innebär att jag vill göra skillnad, vill jag undersöka vad det innebär att göra skillnad. Jag vill bli inspirerad, se att göra skillnad från olika perspektiv, lyfta fram de som gör skillnad, se projektidéer, samskapa, dela och inspirera fler till att göra skillnad

En artikel om dagen kommer att publiceras om att göra skillnad. Publiceringen fortsätter så länge artiklar kommer in.

Vill du också vara med? Mejla: anna.aberg @ annaaberg.se skriv Att göra skillnad i rubrikraden så skickar jag dig frågorna.

Be the change you want to see!

Be the change you want to see

Jag heter Miia och företagare som försöker att leva på det sättet som jag mår bra av och gör mig lycklig. Ett par år sedan behövde jag ta eget ansvar för min hälsa, då läkarna inte lyckades hjälpa mig, det tog mig på en resa som gjort att jag vågar lyssna inåt istället för att blint gå hur det ska vara, också i andra sammanhang.

Det fundamentala som jag brinner för är att människor i allmänhet ska vakna till, tänka till och ifrågasätta mer. Börja titta på verkligheten och se den för vad den är. Inte bara göra som man alltid har gjort eller som alla andra, utan också våga gå utanför normen för att leva lyckligare och friskare. Men också för att samhället i stort ska bli bättre.

Mitt sätt att göra skillnad är att leva efter orden “Be the change you want to see” och alltså själv försöka så gott det går och inspirera andra genom vilka val jag gör. Jag försöker vara ärlig med vad jag tycker men vill inte predika eller lyfta fram det dåliga utan fokusera på det bra och lösningar på problem. Jag kan se att personer i min omgivning har inspirerats av mig genom åren på olika sätt (och jag av dem).

Det är lätt att se problem och tycka att världen skulle vara på ett annat sätt men allt kan man inte ändra så lätt. Det man alltid kan göra är att “be the change you want to see” i någon utsträckning. För mig personligen ger det mig en känsla av att också kunna förändra saker, i det lilla. Det synsättet har också en fördel i att man inte försöker att ändra på andra människor, vilket är i det närmaste omöjligt, utan fokuserar på sig själv och sitt egna agerande.

Med att först se till sig själv gör att man inte måste kämpa så hårt. Och respekterar andras sätt att vara vilket är en fundamental inställning till vad jag vill göra. Jag har också en ödmjuk inställning till vad jag tror är rätt och fel, sant och falskt, eftersom jag är fullt medveten om att det jag tycker och vet idag kommer att förändras och vara annorlunda om 10 år. Jag inspirerar människor hellre än att jag går in i konflikter, även om jag kan ifrågasätta eller föra fram åsikter och på det sättet vara provocerande.

Börja med dig själv och var ödmjuk.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →