När jag startade min verksamhet på Internet upptäckte jag Chris Brogan. Chris har delat sin kunskap och inspirerat sedan dess. Jag drömde om att träffa Chris live, satte till och med upp det som mål, och plötsligt händer det!

Chris-Brogan-Anna-AbergChris Brogan och Anna Åberg på NMX.

Chris är exceptionellt produktiv, transparent och framgångsrik. Han har blivit NY Times Best Seller författare upprepade gånger och anlitas bland annat av Disney, Microsoft, Coke, Titleist, Pepsico, Google, Motorola och han har varit med i Dr Phil!

Du förstår att jag var starstrucked! Jag som inte är journalist! Vad ska jag fråga? Hur möter man en kille av den här kalibern?

På NMX, där intervjun skulle ske, var det många som vill prata med Chris. Jag fick vänta en bra stund innan min tur. När vi träffades var jag ordentligt nervös. Som tur var hade  jag förberett genom att be vänner på facebook om hjälp om vilka frågor jag skulle ställa och tagit emot support av Karin Hoegh som känner Chris sedan tidigare.

Med mikrofonen i mobilen klickade jag på play för att spela in och intervjun startade.

Först småpratade vi om att Chris varit i Sverige och gillar svenskar, han tycker alla i Sverige är snygga och vältränade 🙂

En tjej kommer fram och vill snacka, Chris säger att han sitter i intervju men kommer direkt till henne när vi är klara.  Både jag och tjejen känner att han ger oss exklusiv tid. Snyggt jobbat! Imponerande!

Jag har sett Chris prata med folk hela tiden här på NMX och frågar om hans bästa nätverkstips.

Chris Brogans bästa nätverktips:

  1. Få folk att känna att de är i den inre cirkeln, låt dom veta att du har tid, låt dom känna att du verkligen ger tid även om det bara är 5 minuter
  2. Skicka ett mejl, ett meddelande på facebook eller tweeta – ta kontakt innan du lämnar byggnaden där ni träffats
  3. Introducera alltid till en person till (om den du pratar med gillar jägermeister och du känner någon som också gör det – introducera dom)

Nätverkande är inte enkelt. Det kan ta massor av energi. Chris ger mig ett trick:

– Ha en gps i form av frågor. Ha fem frågor redo som du ställer till alla du möter. Var konkret i frågeställningarna ex vis Hur lång tycker du att en podcast ska vara?

Chris är extremt transparent och öppen på webben. Han berättar om att han varit deprimerad, om sin fru, sina barn, vad han äter till frukost … Jag undrar om man kan vara för öppen och transparent.

– Absolut, svarar Chris, folk vill att du delar det som varit, inte det som är. De vill inte att du delar när du är deprimerad, de vill att du delar att du har varit deprimerad och hur du löste den problematiken. De vill inte att du delar när du har problem i din relation. De vill att du delar att du haft problem i relationen och hur du löste det.

Chris är extremt produktiv och jag undrar vad grejen är. Hur kan du vara så produktiv?

– Jag gör inte dumma saker! Allvarligt, jag prioriterar hårt vad jag lägger min tid på och slutför det jag beslutat mig för att göra. Jag delar upp min dag i halvtimmar och markerar i kalendern vad som ska göras. Jag ser aldrig på tv, jag ser de program jag vill se på datorn. Mitt jobb är även min avkoppling.

Hur mycket jobbar du?

– Jobb är svårdefinierat. Jag jobbar även då jag joggar, tränar, ser solnedgången … Jag jobbar från kl 5 på morgonen till kl 21 på kvällen. Jag lägger mig tidigt.

Till sist – jag och Johanna Wistrand ska skriva en bok tillsammans i februari. Vad är dina bästa tips till oss?

– Bestäm antalet ord ni ska skriva per dag. Jag skriver 4000 ord per dag, ni kanske vill skriva 2000 ord. Håll sedan varandra ansvariga att skriva det antalet ord, oavsett vad. Här är grejen! Skriv oavsett vad som händer! Inga ursäkter är godtagbara. Mejla och fråga varandra var texten är om den andra personen inte mejlat över den.

– Anledningen till att jag, upprepade gånger, har blivit en NY Times Best Seller författare är att jag har varit villig att skriva fler ord än andra författare. Skriv och kasta bort och skriv igen. Om och om igen. Det gäller alla framgångar jag haft. Jag är inte smartare än någon annan, jag har ingen superkraft, det enda jag gjort annorlunda är att jag gör mer av allting. Jag är villig att jobba hårt (och älskar det) walk that extra mile för att lyckas.

Att bli framgångsrik känns helt plötsligt görbart! Jag är villig att skriva fler ord, göra fler webinarier, e-kurser och coachtimmar! Lättnaden är påtaglig och jag tackar Chris för intervjun! Jag inser att jag också kan lyckas! Det är görbart! Jag är villig att göra jobbet.

Vi kramar om varandra och Chris går bort till tjejen som avbröt oss, sedan ska han äta lunch med sina föräldrar. Han lämnar mig med en mycket god känsla. Chris är en ovanligt fin och ödmjuk kille!

När jag, med förväntan, ska lyssna av inspelningen i mobilen visar det sig att mikrofonen inte varit intryckt ordentligt – inget av intervjun har spelats in!

Chris ord ringer i mitt huvud: Oavsett vad som händer – inga ursäkter är godtagbara! Jag går till hotellrummet och skriver artikeln direkt ur minnet.