Civilkurage!

Gör du skillnad?

Gör du skillnad? Brinner du för att göra skillnad? Får jag intervjua dig?

Så skrev jag på facebook i måndags. Jag fick 55 svar! Svaren fortsätter att strömma in.

I min förändring till Frihet 2.0, som innebär att jag vill göra skillnad, vill jag undersöka vad det innebär att göra skillnad. Jag vill bli inspirerad, se att göra skillnad från olika perspektiv, lyfta fram de som gör skillnad, se projektidéer, samskapa, dela och inspirera fler till att göra skillnad

En artikel om dagen kommer att publiceras om att göra skillnad. Publiceringen fortsätter så länge artiklar kommer in.

Vill du också vara med? Mejla: anna.aberg @ annaaberg.se skriv Att göra skillnad i rubrikraden så skickar jag dig frågorna.

Civcilkurage är att göra skillnad!

Civilkurage

Jag är en 60-årig kvinna som i hela mitt liv har försökt göra skillnad. Egen företagare och just nu Mystery Shopper.

Jag gör skillnad på lite olika sätt. Dels via mitt politiska engagemang i kommunen där jag hela tiden utgår från vad som är viktigt för kommuninnevånaren. Bla har jag ordnat så att en busslinjen förändrades på ett sätt som fick byborna att kunna ställa bilen och ta bussen i stället.

Dels genom mitt företagande där jag försöker göra skillnad för de som bor på landsbygden. När macken stängdes öppnade jag en butik i den tomma lokalen och jag för diskussioner om att starta en obemannad matvarubutik i den nerlagda ICA-butiken.

Jag gör skillnad genom att visa civilkurage och stå upp för de som har en svagare röst.

Jag tycker om att vara den som ser möjligheter i det som andra upplever som ett mörker. Det som jag kan se som en nackdel med detta är att jag oftast får jobba ensam och därmed gör jag mig själv mycket ekonomiskt känslig.

Det bästa med att göra skillnad är att jag samtidigt som jag gör något som har betydelse för andra också tillfredsställer mitt ego.

Lyssna på din inre röst och våga följa den

Våga tänka utanför samhällets givna ramar

Det är värre att ångra det du aldrig gjorde än saker som du gjorde och som inte blev så bra.

Ann-Cathrin Larsson

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →