Datorn har kraschat och jag är i främmande land! Hur fortsätter jag att jobba?

Som digital nomad kraschar datorn ofta. I den här artikeln får du mina bästa tips för att fortsätta arbeta även när datorn kraschar i främmande land. 

Äntligen har sommaren kommit till Umeå. I veckan har vi haft sköna temperaturer kring 25 grader. Underbart!

Mitt intresse för rawfood har utvecklats under tiden här hemma i Sverige. Jag är inspirerad av min kinesiolog Jeanette Morris som, om några veckor, kommer att berätta sin spännande historia i min nya podcast. Jeanette har inspirerat mig till raw smoothies, efterrätter och raw vardagsmat. Det godaste jag lagat den här veckan är Blomkålsris med gröna ärtor.

IMG_20140710_193054

 

Datorn har kraschat och jag är i främmande land! Hur fortsätter jag att jobba?

Första gången datorn kraschade i främmande land på Malta. Andra gången var när jag landade i Santa Monica, Los Angeles. Tredje gången var i Tamarindo, Costa Rica.

Dessutom, i LA, när jag skulle spara verifikat för bokföringen på min externa hårddisk upptäckte jag att hårddisken var helt paj – det gick inte att läsa en enda fil eller spara nya. Fatta! Ett helt års verifikat borta! Panik!

En fråga jag ofta får är: Hur fortsätter man att jobba i främmande land när dator har kraschat? 

Med många datorkraschar i bagaget har jag lärt mig att spara allt i molnet. ALLT! Inklusive verifikat. Bästa ställena att spara på är:

Dropbox

Copy

Google Drive

Numera räknar jag med att datorn kommer att krascha. Du vet Murphys lag – om något kan gå fel så kommer det att gå fel.

Med det sagt så har jag utökat budgeten för datorer så jag alltid har pengar att köpa en ny dator.

Smartaste sättet att fortsätta jobba fast datorn kraschat är att ha en riktigt bra mobil eller platta. När allt är sparat i molnet så går det fint att jobba via mobilen/plattan.

Det finns appar för bankärenden, webinarier, mejl, skype/telefonsamtal, dropbox, Copy, Google Drive och alla sociala medieplattformar.

Tidigare hade jag en kass mobil numera har jag Samsung S5 med en större skärm. Det behövs en stor skärm när man använder mobilen som dator emellanåt. Platta har jag skippat då jag har en dator som är en kombination av dator och platta, Lenovo Thinkpad Yoga. En liten suveränt snabb dator som passar en digital nomad.

Till sist – hårddisken som kraschade. Det gick fint att återställa den, även om det kostade mig 3000 kr. Kraschen berodde på för mycket skakningar genom alla min resor. Enligt PC Akuten, som fixade tillbaka mina verifikat, håller de nya externa hårddiskarna bättre men för att vara på den säkra sidan ska man ha hårddisken med i kabinen när man flyger.

Den 22 augusti kl 12 svarar jag på alla frågor om att leva som digtial nomad. Delta via mobilen eller datorn!

Nästa söndag får du bästa programmen för att driva webbverksamhet – bildhantering, film, webinar och mycket mer.

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här.

Comments

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

7 kommentarer

 1. I do not even know how I ended up here, but I thought this post
  was great. I don’t know who you are but definitely you’re
  going to a famous blogger if you aren’t already
  😉 Cheers!

 2. I just want to mention I am newbie to blogging and site-building and certainly enjoyed your web-site. Most likely I’m going to bookmark your website . You really come with outstanding writings. Thank you for sharing your blog.

 3. I simply want to say I am beginner to blogging and site-building and absolutely enjoyed you’re web site. Most likely I’m likely to bookmark your website . You actually have incredible posts. Thanks a lot for revealing your website.

 4. I simply want to mention I’m newbie to blogging and site-building and actually savored this web blog. More than likely I’m likely to bookmark your website . You actually have fantastic posts. Thanks for sharing your blog.

 5. I simply want to say I’m beginner to blogs and honestly loved you’re page. Probably I’m want to bookmark your site . You amazingly have good article content. Many thanks for sharing with us your blog site.

 6. I cling on to listening to the news update speak about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i get some?

 7. I simply want to say I’m very new to weblog and absolutely enjoyed you’re web blog. Likely I’m likely to bookmark your site . You really have outstanding article content. Bless you for sharing your blog site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.