Den här artikeln handlar om hur man, praktiskt, sätter smarta mål för en webbverksamhet. Jag delar mina mål för december och berättar hur det gått med målen för november. Men innan dess –  ett par meningar om livet som digital nomad.

En vecka i Paris! Visst låter det romantiskt och vackert! Min vecka i Paris började bra med promenad till Eiffeltornet, fransk löksoppa och gott vin men sedan blev jag sjuk. Jag har i princip sovit i tre dygn. Det har å ena sidan varit skönt att sova, behövde det men … inte när jag är bara en vecka i Paris! Det blir att återvända.

Nu är jag i Köpenhamn och hälsar på min son. Stannar här en vecka innan det blir tio dagar i Umeå med familjen.

December

Julpyntat på Tivoli i Köpenhamn.

Mål för webbföretagare december 2014

Att sätta mål för verksamheten är a och o för en bra styrning. Du som följer den här artikelserien med månadsrapporter vet att det är skillnad på effektmål och de mål som är inom din kontroll att genomföra. Mål som är inom din kontroll att genomföra ger stöd till en framgångsrik verksamhet. Effektmål är mål som kan bli en effekt av de aktiviteter man gör.

I den här artikelserien om mål som kommer en gång i månaden delar jag:

  • Viktiga händelser under månaden som varit
  • Vad jag lärt mig
  • Mål för kommande månad

Syftet är att inspirera dig att sätta mål inom din kontroll att utföra så att din verksamhet blir ännu mer framgångsrik!

Viktiga händelser i november 2014

November har varit en extremt hektisk månad! Viktiga händelser har varit att avsluta mina studier i spanska, Content Bootcamp i Las Palmas, lansering av Noffice, lansering av Hitta din affärsidé och att jag går en ledarskapsutbildning för Mai Vu. Dessutom har jag blivit intervjuad av DN! Vilken ära!

Det var tråkigt att sluta studera spanska och jag kommer att fortsätta. Kanske det blir mer spanska redan till sommaren eller hösten.

Content Bootcamp blev mycket lyckat med tio småföretagare som intensivt jobbade med sina verksamheter. Vanligtvis jobbar vi uteslutande med innehåll för webben på Content Bootcamp. Den här gången blev det stora omvälvningar då flera företagare bytte affärsidéer mitt under pågående kurs. Mycket intressant och lärorikt!

I ledarskapsutbildningen för Mai Vu jobbar vi med tre delar: ledarskap, affärer och relationer. Det är övningar varje dag, sju dagar i veckan. Det har varit mycket omvälvande och stora insikter, och utvecklingen går i snabb takt.

November och december är lanseringsmånader för Noffice och effektmålet för november var att sälja trettiofem platser. Målen inom min kontroll var att ha bloggutmaning till affilates, möten varannan vecka med affilates, ha webinarier tillsammans med affilates, egna webinarier och att följa upp alla köpsignaler.  Effektmålet har uppnåtts till hälften och hela december är kvar för lansering.

Vad jag lärt mig

Den viktigaste lärdomen under november är det tar längre tid än väntat att sätta upp webinarier tillsammans med affilates. Jag ser att jag behöver vara mer aktiv i och t ex sätta datum för att webinarier ska bli av. Det tar också mer tid för marknadsföring via bloggutmaning att få effekt.

Jag har lärt mig att min målgrupp saknar kunskap i hur man bygger och leder en tribe. Funderar på att göra en ledarskapsutbildning i hur man bygger och leder en tribe på webben. Skulle det vara intressant för dig?

Mål i december

Lanseringen av Noffice fortsätter med webinarier och kampanj på Instagram under december. Här hittar du oss på Instagram. Dessutom kommer priset på Noffice att dubbleras i januari vilket gör det fördelaktigt att köpa nu i december.

Effektmålet är trettiofem sålda platser! Kom med du också!

Kommande gratis event

Workshop för småföretagare som vill jobba mindre och tjäna mer.

Reservera din plats här: http://webinarjam.net/webinar/go/1083/97774d5816

Lyft ditt företag till nästa nivå!

Reservera din plats här: http://webinarjam.net/webinar/go/1083/90a59f001b

Utbildningar

Vill du också ha en affärsidé som du vet säljer på webben? På måndag startar Hitta din affärsidé.

Reservera din plats här: https://annaaberg.simplero.com/page/23681-hitta-din-affarside

Nästa söndag läser du om att välja det som skrämmer.

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här.