Det man ger får man tillbaka

Gör du skillnad?

Gör du skillnad? Brinner du för att göra skillnad? Får jag intervjua dig?

Så skrev jag på facebook i måndags. Jag fick 55 svar! Svaren fortsätter att strömma in.

I min förändring till Frihet 2.0, som innebär att jag vill göra skillnad, vill jag undersöka vad det innebär att göra skillnad. Jag vill bli inspirerad, se att göra skillnad från olika perspektiv, lyfta fram de som gör skillnad, se projektidéer, samskapa, dela och inspirera fler till att göra skillnad

En artikel om dagen kommer att publiceras om att göra skillnad. Publiceringen fortsätter så länge artiklar kommer in.

Vill du också vara med? Mejla: anna.aberg @ annaaberg.se skriv Att göra skillnad i rubrikraden så skickar jag dig frågorna.

Vis och genuint varm från topp till tå.

Det man ger får man tillbaka

Jag är en vis och ”genuint varm från topp till tå” person, som andra beskriver mig. Mitt intresse för allt som handlar om oss människor har alltid varit av stort intresse för mig! Därför alla mina jobb och utbildningar hade människan i centrum. Studier inom Filosofi, Sociologi, Psykologi har gett mig mycket kunskap och många svar! Och resan fortsätter livet ut.

Jag gör skillnad på många olika sätt.
Här nämner jag några:

 • jag svarar med kärlek och förståelse till hat och avundsjuka
 • om jag ser en bit papper, kartong eller annat på golvet i någon butik eller på bussen, jag lyfter den och slänger den istället för att hoppa över den,
 • jag hjälper någon fattig pensionär som saknar 10-20 kr. för att betala för sina önskade varor då man väntar i kassan,
 • jag sprider fina ord och tankar, roliga saker på sociala medier med mera

Yrket som Samtalsterapeut ger mig möjlighet till att hjälpa andra på många olika sätt. Och att må bra, för att bara om man själv mår bra kan man hjälpa andra och ”göra skillnad”.

Jag brinner för att påverka andra på ett positivt sätt just för att många behöver bli påminda eller behöver få ett exempel att följa, för att många som redan gör skillnad på sitt sätt smilar med glädje då de märker att det finns fler med det inställningen. Positivitet är smittsamt lika mycket som negativitet. Vi behöver mer kärlek, känslor, skratt, omtanke.

Det bästa med det jag gör är att jag njuter då jag ser resultat, dessutom mår jag bra med mig själv av det.

3 bra råd till de som vill göra skillnad är:

 • behandla andra som du själv vill bli
  behandlad,
 • vissa och ge omtänksamhet, generositet
  och förståelse för att det man ger man får tillbaka,
 • ge för att ge och inte för att få

Låt oss bli bättre tillsammans, då är vi starkare, och göra skillnad där och när det behövs!

Kramar,

Mihaela Ranta

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →