Den här artikeln beskriver hur du gör rätt som webbföretagare men först en årskrönika från mitt liv som digital nomad.

Jag gissar att du har det trevligt med din familj och vänner under helgerna. Kanske gör du en tillbakablick över året som gått och förbereder dig för 2015. När jag skrev ut alla verifikaten för 2014 inför årsbokslutet minns jag alla länder jag besökt under 2014.

På nyårsdagen flög jag till New Media Expo (NMX) i Las Vegas. I Las Vegas gick jag på photo walk och lärde känna Karin Högh, Skandinaviens podcastdrottning. Jag åt middag med mina vänner från The Highflyer Club, Natalie Sissons medlemsklubb. På NMX lyssnade jag till gurus som Pat Flynn och intervjuade andra storheter som Chris Brogan. Det var en fantastisk upplevelse och jag lärde mig massor om webbföretagande, livet och podcasting!

Las-Vegas-500

Foto från Las Vegas photo walk. Taget i den blå timmen.

Från Las Vegas flög jag till LA för att föreläsa för Svea LA. Jag bodde hos Jeanette i Santa Monica, vandrade längs board walken i solskenet och njöt av goda vänners sällskap. När jag skulle föreläsa för Svea hyrde jag en bil som jag lyckades kvadda. Som tur var täckte försäkringen alla kostnader. Jag fick en ny hyrbil och körde upp till bergen mellan LA och San Diego för att intervjua Birgitta Granström. Det blev en intervju med dramatik och mycket skratt då Birgitta berättade, för första gången offentligt, om sin konkurs.

Efter LA, flög jag till Costa Rica för att skriva boken En digital nomad. Första veckan stannande jag San Jose, huvudstaden i Costa Rica. Det är den mest skrämmande stad jag någonsin varit i. Höga murar, taggtråd, ingen går ut efter mörkrets inbrott. När jag skulle köpa bussbiljett till Tamarindo, en stad på Stilla havskusten, hamnar jag i ”fel” kvarter, känner mig hotad och springer den sista biten till busstationen. Väl framme på stationen bad jag en amerikansk kille eskortera mig till säkrare områden. Fanns inte en chans i världen att jag skulle gå själv. Killen hette Matt och var från Northridge, LA, och reste med sin hund från Peru till LA.

Matt, Costa Rica

Matt, som reste med sin hund från Peru till LA.

Bussresan genom Costa Rica fick mig att känna mig som Kathleen Turner i ”Den vilda jakten på stenen”. Sex veckor stannade jag i Playa Langosta i Tamarindo och skre boken. Min första medförfattare hoppade av efter ett par veckor och jag ville inte skriva boken själv. Som tur är var min kollega Ann Ljungberg sugen att skriva tillsammans med mig. Det slutade med att jag skrev, Ann Ljungberg lektörsläste och Ann Klefbohm gör illustrationer. Förutom att skriva bok så räddade jag leathebacksköldpaddor och lärde mig surfa i Costa Rica.

Leatherback

Leatherbacksköldpaddsungar i Costa Rica.

Resan bar vidare till LA innan jag ska flyga till Cebu, Filippinerna, för att delta på Tropical Think Tank. Jag skriver ska flyga till Cebu, för på LAX, när jag skulle checka in, visade det sig att mitt pass inte var giltigt sex månader efter utresan från Filippinerna. Jag fick inte flyga till Cebu! Jag tjatade mig till att få flyga till Hongkong för att ansöka om nytt pass därifrån. Vilken besvikelse att inte få flyga till Cebu. Vad dum jag kände mig! Men jag fick flyga till Hongkong.

Väl framme i Hongkong är det kallt och blåsigt. Svenska ambassaden har inte öppet förrän ett par dagar senare så jag blir kvar i Hongkong över helgen. Som tur är bor jag hos en snäll familj. De bjuder på middag och berättar om Hongkong och alla förändringar sedan Hongkong blivit mer kinesiskt.

När jag ett par dagar senare flyger till Cebu, Filippinerna är jag övervänt och har skyhöga förväntningar på Tropical Think Tank med Chris Ducker, Natalie Sisson, Pat Flynn, John Lee Dumas och alla andra superkändisar (i min värld) som är i Cebu. Alla förväntningar möts inte. Jag beslutar mig för att inte delta på fler konferenser på ett tag.

Efter Cebu tog jag båten till Panglao, en liten ö nedanför Bohol i den Filippinska övärlden. Jag hade bokat rum via en svensk kille på ett ställe där det bor många svenskar. Jag blev inte imponerad av stället. Inte alls. På kvällen gick ett gäng svenskar ut och för att äta. Jag hängde på och träffade Carin. Carin var från Sverige och hade byggt hus på Panglao. Hon hyrde ut två hus och jag hyrde det ena huset på stående fot. Jag och Carin hade härliga veckor tillsammans.

Panglao

Utanför huset jag hyrde av Carin i Panglao, Filippinerna.

Efter Filippinerna åkte jag till Singapore för att träffa Fredrik Härén och intervjua honom för min bok. Här är en podcast där delar av intervjun ingår. Fredrik bor i Singapore, Filippinerna och Sverige. Vi träffades på Starbucks i Singapore och hade ett fantastiskt samtal om tillit och gemenskap med alla olika typer av människor man möter när man reser. I Singapore utmanade jag även min höjdrädsla då jag bodde på tjugoandra våningen. Sista dagen vågade jag mig ut på balkongen. Snacka om att göra grejer utanför boxen.

Singapore

Från tjugoandra våningen i Singapore.

Från Singapore flög jag till Bali, Indonesien. Jag har varit många gånger på Bali sedan 1987. Bali är ett av de ställena som bara blir bättre med åren. I alla fall Ubud. På Bali mötte jag bland annat Kristian Borglund och Peter Bengtson.

Sedan blev det Malta. Jag har firat valborg på Malta de tre senaste åren. Det var kära återseenden med mina goda vänner på Malta. Vi firar Valborg på stranden med små eldar i engångsgrillar och sjunger vårsånger.

Efter Malta flög jag till Stockholm och mötte Natalie Sisson på Arlanda. Vi flög sedan tillsammans till Umeå där vi spenderade några dagar innan Di Live i Stockholm. Det var första gången som vi i Digitala Affärsmodeller skapade ett live event. Fantastiskt roligt att träffa alla kunder i verkliga livet. Vi hade föreläsningar, workshops och intervjuer från lunch till lunch. Underbart att få spendera tid med fler som vill lyckas på webben.

Natalie och Anna Umeå flygplats

Jag och Natalie på Umeå flygplats. Notera de matchande väskorna 🙂

Sedan bar det av till Sitges, Barcelona till Micke och Alphonse och The Villa Sunlight. Där spenderade jag härliga veckor tillsammans med min goda vän Susie och vecka numer två kom ett underbart gäng för Content Bootcamp.

Den nionde juni åkte jag hem till Umeå för att stanna hela sommaren. Det blev en ovanligt varm sommar i Sverige och i augusti var jag redo att åka vidare. Senare delen av augusti gjorde jag en turné från Luleå i norr till Malmö i söder. Det var underbart att få komma ut i Sverige och möta er alla som ville och  kunde.

Efter turnén flög jag till Biograd och deltog Qoola Qvinnors konferens i Biograd. Otroligt inspirerande dagar! Jag stannade i Kroatien i en månad, besökte Dubrovnik i söder och seglade mellan öarna i en armada av 14 båtar med svenska kaptener.

Mia Liljenberg och jag på Qoola Qvinnor Biograd

Mia Liljenberg och jag i Biograd.

Efter Kroatien blev det Spanien, Santiago de Compostela och studier i Spanska i två månader. Alldeles för kort tid! Spanska studierna kommer jag att fortsätta.

Råd

En fika i solen efter spanskastudier i Santiago de Compostela.

Mitt 2014 avslutade med snabba stopp i Las Palmas, Paris, Köpenhamn, Umeå och nu när jag skriver detta i Göteborg.

Mitt 2014 känns som tio år på ett år! Det har hänt mycket! Costa Rica känns som tio år sedan, sommaren i Umeå som fem år sedan. Undrar vad 2015 kommer att innehålla!

Du gör rätt!

Hur vet du om du gör rätt? Jag vet att du har upplevt framgång, mest troligt så sent som i går. Du kan ha upplevt misslyckande också, men jag är säker på att du var framgångsrik på något sätt igår. Kolla själv!

Du tar goda beslut!

Vid något tillfälle de senaste tjugofyra timmarna tog du ett beslut, rätt beslut som kunde ha varit katalysatorn för din nästa stora framgång.

Kanske …

… du drack vatten istället för söt dricka.

…  du valde att att lägga ner mobilen och lyssna till en vän, din parnter, ett barn eller en släkting.

… du valde frukt över en sötsliskig efterrätt.

… du valde en bok istället för tv.

… du valde trapporna istället för hissen.

… du valde att kontakta en kund istället för att sufra på facebook.

Du …

… städade ditt skrivbord.

… rensade inboxen.

… uppdaterade din webb.

… delade det där blogginlägget.

… gick i säng tidigt.

Du tar goda och bra beslut. Hela tiden. Ge dig själv en klapp på axeln! Varje gott beslut betyder något. Det spelar ingen roll hur litet eller stort beslutet är – varje gott beslut är en framgång. Och inte bara det! Varje gott beslut är en möjlighet.

Hur skulle det vara om du, i slutet av varje dag, skrev upp alla goda beslut du tagit?

De små sakerna är extremt betydelsefulla. Tillsammans blir de stora saker.

Det du fokuserar på ökar! Fokusera på alla goda beslut och du kommer att ta ännu fler goda beslut! Naturligtvis smyger sig de dåliga besluten in då och då, vi är mänskliga. Men så länge det finns goda beslut finns möjligheter.

Räkna de goda besluten varje dag under 2015 och du kommer att få ett fantastiskt framgångsrikt år!

GOTT NYTT ÅR!

Kommande gratis event

Lyft ditt företag till nästa nivå!

Reservera din plats här: http://webinarjam.net/webinar/go/1083/90a59f001b

Medlemsprogram

Noffice – för småföretagare som vill jobba mindre och tjäna mer! Passa på nu! Priset dubbleras i januari!

Reservera din plats här: https://annaaberg.simplero.com/page/9921-noffice

Nästa söndag för du din online marknadsföringskarta!

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här.