Duktig flicka via utbrändhet till Kinesiskt medicin

Gör du skillnad?

Gör du skillnad? Brinner du för att göra skillnad? Får jag intervjua dig?

Så skrev jag på facebook i måndags. Jag fick 55 svar! Svaren fortsätter att strömma in.

I min förändring till Frihet 2.0, som innebär att jag vill göra skillnad, vill jag undersöka vad det innebär att göra skillnad. Jag vill bli inspirerad, se att göra skillnad från olika perspektiv, lyfta fram de som gör skillnad, se projektidéer, samskapa, dela och inspirera fler till att göra skillnad

En artikel om dagen kommer att publiceras om att göra skillnad. Publiceringen fortsätter så länge artiklar kommer in.

Vill du också vara med? Mejla: anna.aberg @ annaaberg.se skriv Att göra skillnad i rubrikraden så skickar jag dig frågorna.

Från duktig flicka, utbränd och till TCM Skellefteå AB.

Runt millennieskiftet var jag knappt 40 och en väldigt duktig flicka. Jobbade hårt, stressade ofta, tänkte mycket på jobbet och försökte hitta lösningar på omöjliga situationer både i arbetet och privat. Naturligtvis dundrade jag rätt in i ”väggen” och blev sjukskriven. Jag upptäckte då att om man inte vill lägga rehabiliteringens fokus på mediciner, fanns inte mycket att erbjudas. Så när jag började få näsan över vattenytan, tog jag tag i det själv.

Jag sa upp mig från jobbet utan att veta nåt om framtiden, hittade en utbildning som jag såg som ett sätt att få fotfäste. Sedan följde mina olika steg allt eftersom jag var redo för dem. Jag mötte människor, inspiratörer och lärare, hittade kuser och utbildningar, kunde börja praktisera och till slut starta mitt företag inom traditionell kinesisk medicin – TCM i Skellefteå AB. 

Det är nu 18 år sedan min förändringsprocess började och i tio år har jag drivit företaget, där jag arbetar huvudsakligen med akupunktur och massage men där ”det goda samtalet” och att bli sedd, är grunden till bättre mående för mina klienter.

Jag gör skillnad genom att möta sårbara människor som inte alltid behandlats varsamt i samhället, hjälpa dem till bättre mående för att få lyftkraft att bli starka och ofta hitta nya vägar i sin vardag. Men jag möter också starka och kapabla personer, där jag som utomstående kan se varningssignaler och ofta förhindra att det behöver gå för långt.

Det går inte annat än brinna för det jag gör, när jag vet hur det kan vara och kännas både i eländet och när jag får bekräftelse på att jag lyckas bidra till livsförändringar för andra. Det är också det bästa med det jag gör.

Ser jag i backspegeln är nog de goda råden: 

Vänta ut paniken tills du kan se med öppna ögon, vilka möjligheter som finns.

Våga röra om och rensa ut bland gamla vanor, mönster och relationer. Inget nytt får fäste i näringsfattig energi du har runt dig.

Ta ett steg i taget. Målsättning är bra men kan skapa panik om man känner sig osäker. Och det gör man.

Tack för mig

Viviann Roslund

TCM i Skellefteå

PS. Duktiga flickans revansch, och Lindas och Annas podd om Det uppskattande ledarskapet. DS.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →