Den här artikeln är skriven av Jeanette Niemi och handlar om valet att bli entreprenör. Men först ett par ord från livet som digital nomad.

Jag har varit i England och Stockholm under påsken. I England gick jag en kurs i mental alkemi. Mental alkemi är att förändra mentalt bly till mentalt guld.

Mentalt bly är det som förgiftar och tynger ner oss. Mentalt guld är upplyftande och skapar frihet.

I England jobbade bland annat med Rev Joanne Coleman, från Agape, och Jack Elias, budistisk filosof och hypnoterapeut.

Blyet jag transformerade till guld var mitt mönster av att vilja bli räddad och rädda. Tidigare har jag jobbat med Lynne Forrest, dramatriangeln, som tagit mig en stor bit på vägen. Arbetet med Rev Jo och Jack Elias tog mig ytterligare ett steg.

Rev Jo har tagit mig under sina vingar och är min mentor i andlig transformation. Jag vill skapa en kurs för affärsägare som vill ha andliga lösningar på sina affärsproblem. Vad tycker du om det?

Till veckans skribent: jag träffade Jeanette Niemi för många år sedan då jag hade levt som digital nomad ett par år och skulle föreläsa i Stockholm. Jeanette stod och väntade på mig vid föreläsningen. Hon hade följt mig under en tid och ville skapa ett liv med mer frihet.

Sedan dess har vi umgåtts mycket! Bland annat kom Jeanette en månad till mig på Bali och numera gör hon resor med kurser till Bali. Underbart!

Jeanette, framgångsrik digital nomad som valt att vara entreprenör

Entreprenören skapar tid, pengar och relationer

Att välja att bli entreprenör har förändrat mitt liv. Att välja den digitala vägen och bli webbentreprenör har ändrat det ännu mer. På alla sätt.

Att välja den digitala vägen var självklart. Jag ville vara fri att kunna leva och arbeta på vilken plats som helst. Jag älskar friheten det innebär att kunna välja värme och ljus under Sveriges mörkare årstider. När det gäller pengar blev det också skillnad. Jag tänker inte påstå att det alltid kommer in mer pengar än när jag var anställd. Många skulle se det som otrygghet att inte ha en fast inkomst som man vet kommer varje månad oavsett hur arbetsuppgifterna skötts. För mig är det frihet. Jag är ansvarig för varje krona som kommer in till Kreationslotsen. För varje uppdrag. Och jag är ansvarig att säga ja till det som jag vill göra och nej till det som jag inte vill göra.

Att bli entreprenör har också förändrat mina relationer. Jag har förlorat vänner på vägen. Och jag har vunnit så många nya vänner som jag aldrig någonsin hade kunna föreställa mig. Det har fått mig att verkligen förstå att relationer inte per automatik är bra relationer bara för att de är långvariga. En del möten vi har i livet är till för ett speciellt syfte, det är inte säkert att de ska hänga kvar.

Faktiskt har det varit mycket viktigt att se att de som var mina vänner när jag var småbarnsmor och anställd inte alls med nödvändighet är bra för mig i mitt liv som entreprenör.

Råd som kommer från en icke-entreprenör kan vara ängsliga av sorten ”det där måste du nog tänka över ordentligt” eller ”det kan vara jobbigt att se all reklam du sprider på Facebook”. Det är inte råd som man behöver. De flesta av oss oroar oss mycket mer än vad som är bra för oss och behöver istället uppmuntras till att våga göra nytt och oväntat.

Det är viktigt för en entreprenör att fatta beslut och kommunicera med omvärlden om det hen är passionerad för. Jag älskar att höra om sådant som mina vänner är passionerat intresserade av oavsett om det är att skriva, god mat, vin, barn, hundar eller företagandet. De kan ofta så mycket om sitt ämne och jag kan lära mig massor av dem. Dessutom blir jag glad av att se människor göra något meningsfullt av sina liv.

Att få umgås med många olika kunniga människor ser jag som en ynnest – jag vill verkligen uppmuntra dig till att sprida ditt ord. Och skapa gärna kontakt med mig på instagram så kan jag få följa din passion! https://www.instagram.com/jeanetteniemi/

Lycka till, ser fram emot att höra av dig!

/Jeanette

Du kan läsa mer om mig på www.kreationslotsen.se

För dig som skriver har jag mängder av godsaker som t ex Skriv! för dig som vill skriva en bok eller mina böcker eller skrivresor som inspirerar och vägleder dig i din skrivprocess.

Länk till skriv: https://kreationslotsen.mykajabi.com/store/E4sgXShB

Länk till resor och böcker: http://www.kreationslotsen.se/Blogg/butik/

På Gång

Anna rekommenderar

Anonyma Skuldsatta Företagare

Anonyma Skuldsatta Företagares morgonmöten online träffas varje vardag kl 7 till 7.30.

Klicka här: kl sju  (tio i sju om det är första gången du använder zoom): https://zoom.us/j/751235928

Gratis

Business in Heart Online

Den 13 april kl 12 – 13 träffas Business in Heart online – ett affärsnätverk för kvinnor. Du kan delta vid två tillfällen utan kostnad. Temat 2018 är Kvinnor – relationer, tid och pengar.

Jessica Hjert Flod, beteendevetare, kriminolog och skrivterapeut föreläser!

Klicka här: http://www.businessinheart.com/natverksmote-online/#!event-list 

Vill du föreläsa på Business in Heart Online? Kontakta mig på anna.aberg @ annaaberg.se

En digital nomad – får man leva som man vill?

Kolla in min Youtube kanal! Jag läser min bok En Digital Nomad – får man leva som man vill? En handbok i att förverkliga drömmar.

Klicka här: https://www.youtube.com/channel/UCk0VZIKWMuP1iyxJNimnnhA

Diamantskäraren

Måndagar kli 12 – 13 studerar vi Buddism och affärer. Häng med kostnadsfritt!

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/products/70688-Diamantskareren

Fri utbildning

Jag bjuder på fri utbildning om att komma över hinder för att lyckas som webbföretagare!

Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Billigt

Hitta din affärsidé för coacher i Malmö

13 till 15 april

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/87440 

Hitta din affärsidé för coacher i Stockholm

20 till 22 april

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/87443

Hitta din affärsidé för coacher i Umeå

4 till 6 maj

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/89116

Dyrt

Extended Freedom Academy för coacher! Är du coach och vill leva på att coacha? Jag lovar dig att stanna i Extended Freedom Academy tills du omsätter en miljon per år.

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/78505-extended-freedom-academy