Gör du skillnad? Brinner du för att göra skillnad? Får jag intervjua dig?

Så skrev jag på facebook i måndags. Jag fick 55 svar! Svaren fortsätter att strömma in.

I min förändring till Frihet 2.0, som innebär att jag vill göra skillnad, vill jag undersöka vad det innebär att göra skillnad. Jag vill bli inspirerad, se att göra skillnad från olika perspektiv, lyfta fram de som gör skillnad, se projektidéer, samskapa, dela och inspirera fler till att göra skillnad

En artikel om dagen kommer att publiceras om att göra skillnad. Publiceringen fortsätter så länge artiklar kommer in.

Vill du också vara med? Mejla: anna.aberg @ annaaberg.se skriv Att göra skillnad i rubrikraden så skickar jag dig frågorna.

Förespråkare för barn och ungdom

Jag heter Pia-Maria Dauhn, är kulturarbetare och förespråkare för barn och unga i Karlskrona kommun.

Jag gör skillnad genom kultur och genom att alltid vara mig själv. I 8 år nu har jag drivit frågan om ett kulturcentrum i Karlskrona stad. Under resans gång har jag bildat tre olika kulturföreningen, drivit fram mötesplatsen Panncentralen – Mellanstadens Folkets Hus och Park, arrangerat manifestationer, öppna scener, Eldsjälsgalor och på vägen lärt känna många kulturutövare och spännande människor bland vanliga karlskroniter.

Jag tar barnens parti och ger mig aldrig. Efter Yaras död startade jag Föräldragruppen som synade våra politiker i sömmarna och tryckte på att få tillbaka Fältgruppen. Vi var med i TV, radio och skrev insändare.

Jag är stridbar och oförsonlig när det gäller makthavare och socioekonomiskt tänk. Mina två kulturföreningar, Stjärnstoff och Öppna Ögon Karlskrona, är båda anslutna till Fryshusandan. Min son leder en tredje som jag startade upp som heter Ung Styrka. Kulturföreningen Stjärnstoff fick gemensamt med Ung styrka motta Ateas hjälpande händer-stipendiet för några år sen.

Jag brinner för barn och unga därför att de är vår framtid. Jag kommer från små förhållande, likt mina tre barn.

Dina tre bästa råd för de som vill göra skillnad?

1. Var sann mot dig själv

2. Var ödmjuk och lyssnande mot din nästa

3. Lyssna, tänk och agera efter en natts god sömn.

Antalet unga som dör till följd av opioida preparat ökar dramatiskt och jag vägrar att se på detta slöseri enbart till gagn för profithungriga distributörer! Detta tänker jag sätta in hela min själ mot. Jag går just nu en utbildning via IOGT-NTO i fördjupade narkotikafrågor och hoppas kunna knyta kontakter som gör att vi kan starta en ”Unga Klara”-filial samt MUMIN här i K-na; vi har ett desperat behov av lösningar här…

Pia-Maria Dauhn