Den här artikeln handlar om att ge upp sin sanning för att få andras godkännande. Men först ett par rader från livet som digital nomad.

Den här helgen är min vän och partner i podden om det uppskattande ledarskapet, Linda Esseholt, här på besök. Vi spelar in nya avsnitt i podden i Karin Höghs superfina studio i Fredriksberg, Köpenhamn.

I podden pratar vi det uppskattande ledarskapets vanor och bärande idéer från perspektivet privat näringsliv och offentlig sektor. Podden är för dig som vill ha lite mer, lite mustigare, lite ärligare.

Ger du upp din sanning för att få andras godkännande?

Du vet när du inte kan stå på din sida, känner att du är nog fel och måste böja dig för att bli accepterad.

Jag minns hur jag redan som sexåring ”visste” att världen var farlig och att bästa strategin var att inte synas, att gömma mig och göra mig så liten och osynlig som möjligt för att inte bli utsatt, skadad eller bli överväldigad.

Jag utvecklade strategin att bli den jag trodde andra förväntade sig att jag skulle vara. Jag la min GPS för sanningar, värderingar och beteenden, utanför mig själv. Den inre GPS:en begravde jag djupt på insidan.

Sexåringens strategier har levt i mig och gjort att jag inte alla gånger levt samstämmigt med min sanning, mina värderingar. Jag har kompromissat för att få godkännande av andra.

Min historia är vanlig för medberoende och får konsekvenser för våra företag.

”För att nå framgång behöver vi leva i samstämmighet med våra värderingar”, Conscious Business.

Jag är så glad och tacksam att mitt jobb som företagsledare gör att jag måste göra den nödvändiga personliga utvecklingen att växa upp och leva i samstämmighet med mina sanningar och värderingar.

Hedrar du alltid din sanning?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om när du tror att andra inte är kapabla att ta hand om sig själva.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/