När din webbsida är stället man går till för information kommer du att minst dubbla din omsättning! Den här artikeln handlar om hur du gör din webbsida till stället man går till för information inom ditt expertområde. Men först några rader från livet som digital nomad.

I måndags lämnade jag LA för att resa till Bali via Guangzhou i Kina. Resan började med att en kille måste lämna flygplanet. Han är högst ovillig och det tar en och en halv timme innan polis fått av planet. Det var minst sagt oroligt bland medpassagerarna. Personalen försökte lugna oss med att killen inte kunde bevisa sin identitet. Ingen trodde på den förklaringen! Man har visat pass grymt många gånger innan man kliver på ett internationell flyg över halva jordklotet.

Resan över Stilla Havet tog 15 timmar och när vi landade visade det sig att min transfer till Bali är inställd på grund av vulkanutbrott på Lombok. Som tur var kom jag med ett tidigare flyg som tydligen kunde landa på Bali då vindarna blåste åt andra hållet.

Det är sällan långtråkigt som digital nomad 🙂 Skönt att vara framme på Bali! Maten är fantastisk, yogan underbar och det är varmt och skönt.

webbsida

Schemat på Yogabarn. Söndagar är det extatisk dans som hägrar.

Jag bor på ett homestay i Ubud nära Yogabarn som inte har en webbsida men du kan kontakta dom via mejl: dewiantara338@yahoo.com. Att leva i Ubud är billigt. Jag bor bra, äter ute tre gånger om dagen, gör yoga varje dag, dansar, köper kläder och går på fester. Livet på Bali kostar kring 7 000 kr per månad.

Gör din webbsida till stället man går till för information

När din webbsida är stället man går till för information om ditt expertområde kommer din omsättning att minst dubbleras.

För att göra webbsidan till stället man går till krävs lite knep och knåp. Alla delar är lika viktiga, det går inte att bara göra en del. Många väljer att bara satsa på sökmotoroptimering, det är viktigt men räcker inte.

Här är vad du ska göra:

  • välj ditt sökord och håll dig till det
  • sökmotoroptimera (om du använder WordPress så rekommenderar jag SEO by Yoast)
  • blogga eller skapa en podcast eller en videokanal med information om det dina kunder frågar efter
  • skriv artiklar för andra inom ditt områd
  • marknadsför din sida i de sociala medier där dina kunder är
  • gör JV (gemensamma affärer) med de bästa inom ditt område

Grejen är att alltid svara på det dina kunder frågar efter och leverera svaren på det sätt som dom vill ha det.

Hur gör du för att din webbsida ska bli sidan man går till inom ditt område? Svara i kommentarerna.

Nästa vecka ställer jag frågan: Vem håller dig är du faller som företagare? En mycket viktig fråga. Vi faller ofta som företagare. Vem håller dig?

Prenumerera på den fria utbildningen i hur man bygger webbföretag och få boken Bästa idéerna för att sälja mer på webben!