Den här artikeln handlar om att göra hälsosamma prioriteringar i ditt företag. Hur vet du om dina prioriteringar i företaget är hälsosamma? Mer om det nedan, först ett par rader från livet som digital nomad.

En vecka i New Dehli, Indien, och jag vill komma tillbaka för att stanna minst ett par månader! Planerar att spendera januari februari i Kerala. Jag vill få massage varje dag! Jag vill äta ayurveda mat! Jag vill leva lugnt och hälsosamt! Jag vill besöka vackra indiska tempel! Jag vill bära sari! Var och provade saris och insåg att jag aldrig kommer att bära sari i Köpenhamn, Umeå eller London där jag planerar att vara den närmaste tiden.

Men oh, vilket härligt land Indien verkar vara! Har du erfarenhet av Kerala? Tips? Skicka till mig!

Och, jag har vunnit pris! På Women Economic Forum (WEF). WEF är en fantastisk platform för kvinnliga ledare och/eller entreprenörer. Vi är ett gäng som träffar Dr Harbeen Aurora, grundare av WEF, i Stockholm nästa vecka för att diskutera ett WEF event i Skandinavien.

Pris för att vara Iconic Woman Creating a Better World for All.

Gör du hälsosamma prioriteringar i ditt företag?

Vad är hälsosamma prioriteringar?  Hur vet man om man gjort en hälsosam prioritering?

Som medberoende har man lärt sig att prioritera alla före sig själv. Det är ett försvar för att klara svårigheter i en beroendesituation. Och ett sätt att fly från att ta ansvar för sitt eget liv.

Känner du att du måste säga ja när någon ber dig om något? Känner du rädslan att bli utesluten, inte älskad?

I företagande är det vanligt att medberoende syns i att företagaren inte gör hälsosamma prioriteringar:

  • prioriterar jobbet före sin egen hälsa
  • prioriterar kunden före sig själv
  • prioriterar att betala andra före sig själv
  • prioriterar att ta dåligt betalt för man känner sig inte värdig
  • prioriterar att  släppa fram andra före sig själv

Jag kan fortsätta 🙂 Det finns mer. Du förstår vad jag menar.

Hälsosamma prioriteringar kommer ur ett hälsosamt sinne. Medberoende gör att vi lever som i en dimma och inte kan göra bedömningar grundade i verkligheten. Vi gör bedömningar grundade i rädsla och att skydda oss själva.

Här i Indien deltog jag på ett seminarium om Vedanta för framgång i affärslivet. Mycket intressant om hur man skapar ett hälsosamt sinne. Det är grundläggande med en rutin av att lära känna sig själv. Det är en av det bästa verktygen jag vet för att göra hälsosamma prioriteringar.

Personligen älskar jag skrivövningar, meditation och mindful rörelse som yoga för ökad självkännedom.

Jag vet att jag gjort hälsosamma prioriteringar när det känns gott och bra i kroppen, när jag känner mig lätt och rätt.

Hur vet du att du gör hälsosamma prioriteringar?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om att stanna i dåliga situationer för länge.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Vill du gå Extended Freedom Academy och skapa mer frihet i ditt liv? Klicka här: https://annaaberg.se/extendedfreedomacademy/ Jag lovar dig att stanna i programmet till du omsätter en miljon kr. Och om du gjort alla övningar och inte tjänar pengar online så får du alla pengar tillbaka.

Comments