Den här artikeln handlar om att sätta hälsosamma gränser, företagande och medberoende. Medberoende har svårt att sätta hälsosamma gränser och det strular till det i företaget. Mer om det nedan. Först ett par rader från livet som digital nomad.

Jag landade i New Dehli i morse. Mitt första möte med Indien.

Taxichauffören informerade mig att det kostar 1895rp att skjutsa mig till hotellet. Väl i bilen visade det sig att han inte visste var hotellet låg och skjutsar mig till fel hotell.

Ägaren av fel hotel är van. Händer tydligen ofta att det blir fel. Han lovar mig att skjutsa mig till rätt hotell. Han vill prata. Känns obehagligt. Jag vill åka till rätt hotell. Är trött, har inte sovit mycket och i mitt system är kl typ 5 på morgonen.

Vi packade hans lilla bil med väskorna, hoppar in och …. bilen startar inte. Det är 37 grader ute, trafiken hysterisk och jag svettas. Ska jag komma till hotellet eller vad håller de på med? Jag har en tendens att bli en aningen paranoid när jag är trött, hungrig, ensam i ett nytt land.

Hotellägaren hämtar en fem, sex killar som puttar igång bilen i galen New Delhi trafik.

Fem minuter senare är jag vid rätt hotell. Får veta att taxiresan från flygplatsen ska kosta 300rp och inget annat.

Jag tar ett djupt andetag. Sätter mig ner och dricker kaffe. Det är alltid tre gånger dyrare och tar tre gånger lång tid oavsett om det handlar om att navigera i ett nytt land eller ett nytt projekt eller ett nytt företag.

Såg Hidden Figures på planet ner! Grymt bra film! Snacka om en sann historia om tre kvinnor som sätter sina gränser och flyttar samhällets gränser.

Såg Hidden Figures på planet till New Delhi. Starka kvinnor!

Om att sätta hälsosamma gränser i företaget

Lägger du ner för mycket tid i dina uppdrag? Har du svårt att sätta ett rimligt pris? Börjar du känna dig utnyttjad eller att du utnyttjar? Har du svårt att skicka påminnelser på obetalda fakturor?

Medberoende är att förlora sig i andra människor. Som medberoende har vi lärt oss att förlora oss till familjesystemet och skydda en missbrukande familjemedlem för att skydda oss själva.

När en medberoende känner att hon kan bli utesluten ur systemet eller att någon kommer för nära så väcks rädslan att inte duga, att bli sårad, hånad, kanske till och med slagen. Då sätter skyddsmekanismerna in vilket kan vara att döma sig själv, stänga av och bli den man tror att systemet, gemenskapen, kunden, uppdragsgivaren vill ha. För att skydda sig går man med på sånt som man inte vill, går över sina egna gränser.

Ofta som medberoende känner man sig fullständigt ansvarig för andra människor och har svårt att se sig själv och sina egna behov.

I företagandet får det konsekvenser att vi inte skriver tydliga avtal, att vi jobbar för mycket och tar för litet betalt.

Sätter du hälsosamma gränser?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om att göra hälsosamma prioriterar.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Vill du gå Extended Freedom Academy och skapa mer frihet i ditt liv? Klicka här: https://annaaberg.se/extendedfreedomacademy/ Jag lovar dig att stanna i programmet till du omsätter en miljon kr. Och om du gjort alla övningar och inte tjänar pengar online så får du alla pengar tillbaka.