I den har artikeln får du tips på hur du gör för att vara unik online. Men först vill jag berätta om mina upplevelser i Kroatien!

Veckan har varit mycket intressant och lärorik då jag deltagit på Qoola Qvinnors Framgångsresa till Biograd, Kroatien. Det har varit intressanta och lärorika dagar med insikter, skratt och reflektion. Men ruskigt dåligt Internet. Jag fick flytta workshopen om att sälja mera då det var helt omöjligt att hålla den.

Missade du Sälj Mera så se filmen här.

Efter konferensen tog jag bussen till Dubrovnik. Det tog åtta timmar! Mycket vackert och dramatiskt med stup rakt ner till havet. I Dubrovnik berättade ägaren till stället där jag bor om kriget, hur huset blev förstört och om återuppbyggnaden. Det är stort att lyssna till. Respekt.

unik online

 Huset i Dubrovnik som byggts upp, bit för bit, efter kriget.

Hitta ditt sätt att vara unik online

När jag startade min verksamhet online kämpade jag med att hitta mitt sätt att vara unik online. Det var svårt att hitta rösten, att hitta hur personlig jag skulle vara, vad jag kunde skriva och dela i de olika sociala medierna. Ja, det tog tid och jag gjorde många misstag. Min strategi blev att gå kurser och lära mig av storheter som Marie Forleo och Stefan Sagmeister.

Nu, efter ett par år, har jag lärt mig massor och vill ge dig de bästa gobitarna som jag vet fungerar!

Av Stefan Sagmeister lärde jag mig en fråga som hjälpt mig, inte bara med att hitta hur jag kan vara unik online, men även hur jag vill leva mitt liv. Den frågan är:

Vad får ditt hjärta och din hjärna att sjunga?

När du vet vad som får ditt hjärta och din hjärna att sjunga då vet du hur du ska vara online. Det som får hjärtat och hjärnan att sjunga är kopplat till våra grundläggande värderingar. På webben möts vi kring värderingar. När du vet dina värderingar och fokuserar din onlinenärvaro kring dom så kommer din unikitet fram.

En annan sak jag lärt mig, det här tjatar jag om – men det är viktigt – fråga din idealkund vad de vill läsa av dig, lyssna till, se av dig online.

Det som får hjärtat och hjärnan att sjunga och vad idealkunden vill ha är din unikitet online.

Det finns många som gör samma sak men bara en som kan göra det på ditt sätt. Marie Forleo berättade en grej som stannat hos mig. Hon sa:

Gillar du pizza? Vilken är din favoritpizzeria? Tänk om just din favortipizzeria skulle stänga. Jag garanterar att du skulle sakna den.

Det finns tusentals pizzerior i Sverige och det finns plats för alla eftersom vi gillar olika. Det finns plats för just din tjänst/produkt och just ditt sätt att förmedla den till dina idealkunder. Det är bara du som kan förmedla din tjänst eller produkt på det sätt som just dina idealkunder vill ha.

Nästa vecka kommer vi att jobba med din vision. Vem vill du vara om 10 år?

Jag bjuder på två fria workshops!

Hitta affärsidén som ger stöd till det liv du vill leva! Måndag den 8 september kl 17 – 18. Reservera din plats här: http://webinarjam.net/webinar/go/1083/b9cba7c625

Kämpar du med marknadsföring och försäljning på webben? Fri workshop om hur du använder webinars i din verksamhet. Reservera din plats här: http://webinarjam.net/webinar/go/1083/054fca595e

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här.