hjälper svältande barn i Malawi att få näringsrik mat varje dag

Gör du skillnad?

Gör du skillnad? Brinner du för att göra skillnad? Får jag intervjua dig?

Så skrev jag på facebook för ett par veckor sedan. Jag fick 70 svar! Svaren fortsätter att strömma in.

Jag läser bidragen, känner vördnad, värme och glädje att få ta del av alla som gör skillnad.

I min förändring till Frihet 2.0, som innebär att jag vill göra skillnad, vill jag undersöka vad det innebär att göra skillnad. Jag vill bli inspirerad, se att göra skillnad från olika perspektiv, lyfta fram de som gör skillnad, se projektidéer, samskapa, dela och inspirera fler till att göra skillnad

En artikel om dagen kommer att publiceras om att göra skillnad. Publiceringen fortsätter så länge artiklar kommer in.

Vill du också vara med? Mejla: anna.aberg @ annaaberg.se skriv Att göra skillnad i rubrikraden så skickar jag dig frågorna.

Madde hjälper svältande barn i Malawi att få näringsrik mat varje dag.

Hjälper svältande barn i Malawi att få näringsrik mat varje dag

Jag är Madde, 47 år och bor med min familj i Bua utanför Varberg. Jag och min man har två söner på 20 och 22 år. Jag har utbildning inom ekonomi, hälsopromotion, ledarskap och kostrådgivning. Har bland annat jobbat som HR advisor där jag arbetat med personalfrågor av alla slag och även byggt upp hälsostrategier i organisationen.

Jag älskar att resa, träning och värme. Att hjälpa människor till bättre hälsa och livsstil är min stora passion.

Jag gör skillnad genom att jobba med ett projekt som hjälper svältande barn i Malawi att få näringsrik mat varje dag. Samtidigt får barnen skolgång (även flickorna) och en chans till en ljusare framtid då projektet har ett långsiktigt tänk. Maten vi donerar produceras på plats och  skapar fler arbetstillfällen.

Jag har egna barn och alltid kunnat ge dem näringsrik mat när de växt upp. Tanken på att inte kunna göra det är hjärtskärande. Alla barn barn förtjänar en bra start i livet och känslan av att ha möjlighet att kunna hjälpa de barn som behöver det som mest är obetalbar.

Det bästa med att göra skillnad på detta sättet är att vår familj är med och räddar barns liv. Att få se barnen växa och utvecklas och veta att vi gör skillnad.

Mina tre bästa råd:

Hitta ett område som du verkligen brinner för, då är hjärtat med och du gör skillnad på riktigt.

Ge av dig själv, ditt engagemang smittar av sig och ni kan bli fler som gör skillnad tillsammans.

Var lyhörd och lyssna till människors behov. Vi har 2 öron och en mun:-)

Hälsningar

Madelene Einarsson

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →