Den här artikeln handlar om hur du effektiviserar din närvaro i sociala medier på det smartaste sättet. Men först en uppdatering från livet som digital nomad.

Idag har jag en stor nyhet att berätta! Jag är så glad att ha startat samarbete med den första personen i mitt team av virtuella assistenter! Under åren har jag haft många VD assistenter och vet hur svår det är att hitta rätt person att samarbeta med. Nu har jag hittat henne! Head Virtual Assistant/VD Assistent, Annika Elgeskog. 

Tidigare anställde jag VD assistenter. Bara grejen att anställa tycker jag illa om. Förstå mig rätt – jag älskar att skapa arbetstillfällen. Jag älskar att göra gott i samhället. Men, anställning är en ojämlik form av samarbete. Att ha rollerna chef och anställd skapar ojämlikhet. Jag är för jämlikhet och frihet. Att hyra in en annan småföretagare som assistent skapar mer jämlikhet och mer frihet. Vi är fortfarande uppdragsgivare och uppdragstagare men det är ett steg i rätt riktning för möjligheten till ett mer jämställt samarbete. Jag ser fram till att på sikt samarbeta med ett helt team av Virtuella Assistenter.

Annika

Annika Elgeskog, Heas Virtuel Asisstant/VD Assistent Anna Aberg Group AB

Annika är grym på att hålla ordning på mig och se till att jag gör rätt saker. Hon är snabb, effektiv och vet exakt vad som behöver göras vid rätt tillfälle. Jag är lyckligt lottad och känner mig helt trygg att lämna mitt företag i Annikas händer när jag är offline och ute och seglar på de sju haven.

Annika och jag kommer att samarbeta kring Noffice och alla andra kurser. Annika har samma befogenheter som jag har i företaget. Vi kommer att låta samarbetet växa fram och när vi känner oss redo kommer vi att ta in nästa roll i teamet. Vår plan är att under 2016 – 2017 ha ett team med content manager, webmanager, support för varje program och social media manager.

Den här veckan har jag njutit av att bo och jobba på segelbåten. Det är fantastiskt att jag kan bo på en segelbåt i Stilla Havet och samarbeta med Annika som befinner sig i skogen utanför Göteborg.

Hur du effektiviserar din närvaro i sociala medier

Många av oss lägger ner alldeles för mycket tid på sociala medier. Det känns som att vi jobbar men egentligen så surfar vi bara runt på facebook, twitter, LinkedIn eller Instagram och kollar vad andra gör i sina liv. Det är inte jobb men känns som det.

Visste du att information är beroendeframkallande?

Vi får kickar av ny information och vill ha mer och mer av den varan för det får oss att må bra. Så vi söker mer och mer information för att få kickar. Det kräver disciplin att inte hänga i sociala medier.

Jag vill ge dig mitt trick för att bara spendera trettio minuter i sociala medier:

1.       Vet vilken information dina idealkunder vill ha i vilket socialt medie

2.       Planera femton minuter i din kalender för research av information att dela

3.       Planera femton minuter i din kalender för att dela information

4.       Använd Bufferapp.com för att lägga in delningar på rätt datum och tid

5.       Dela information från din domän

6.       Dela ett par inlägg om dagen

Vad är dina bästa tips för effektivt arbete i sociala medier?

Länkar

Content Bootcamp

Business Bootcamp

Noffice

Nästa vecka får du veta varför det är så viktigt att kunna skratta åt dig själv.

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här!