I torsdags gick jag längs strandpromenaden här i Las Palmas och lyssnade till podcast av fizzle.co. @corbettbarr, @chase_reeves och @calebwojcik hade gäster i showen och pratade om entreprenörers vanor. Vilka vanor har entreprenörer? Hur skapar man en perfekt arbetsdag? Perfekt-arbetsdag

Min perfekta arbetsdag är att vakna när jag vaknar. Det gör att jag sällan bokar in möten före kl 10. Jag älskar att vakna utvilad, det är livsnjutning för mig. 

Jag har ingen transportsträcka till jobbet utan fixar min frukost och sätter igång att jobba. Jag är piggast och mest aktiv på morgonen och måste säga som en vän sa till mig förra veckan: Jag är bäst i sängen! Skämt å sido jobbar jag bäst från sängen med datorn i knäet.

Jag jobbar fram till 15 då det är dags för promenad. Det var på just en sån promenad jag lyssnade till podcasten om entreprenörers vanor.

Hur ser din perfekta arbetsdag ut?

Inspirerad av podcasten gjorde jag en övning  jag lärt mig på en av mina många coachutbildningar. Övningen ger fantastiska resultat då man tränar hjärnan att se bilderna av hur man önskar sin arbetsdag. Har du en gång sett det du önskar inför din inre blick ökar fokus på det du vill ha och du kommer med automatik att se möjligheter att skapa din perfekta arbetsdag. Ännu bättre fokus blir det om du använder bilder (online eller från tidningar) och skapar en visionstavla. Placera tavlan där du ofta ser den.

Övning

 • Avsätt 30 minuter för att skriva ner din perfekta arbetsdag
 • Starta med hur du vaknar och beskriv din dag, timme för timme, så konkret som möjligt
 • Hur vill du spendera din arbetsdag?
 • Med vem?
 • Var är du?
 • Arbetar du hela dagen?
 • Har du tid för annat än arbete?
 • Vad är viktigt?
 • Beskriv hur din dag doftar, känns och ser ut
 • Viken typ av arbete gör du?
 • Vem är din kund?
 • Hur mycket tid vill du lägga på arbete?
 • Vilka arbetstider har du?
 • Skriv ner allt i detalj!
 • Gör din visionstavla, här kan du göra den gratis online

Visions-bräda Nästa steg är att bestämma vad i din perfekta arbetsdag du kan börja med redan nu. Det kommer inte att bli din perfekta arbetsdag direkt men de steg du gör för att skapa din perfekta arbetsdag kommer att ge dig MASSOR av energi och fokus att fortsätta mot dina drömmars mål.

Att skriva ner hur du vill leva, sätta bilder på det och dessutom agera på din drömmar gör dina drömmar verkliga.

Låt oss inspirera varandra! Dela din visionstavla i kommentarerna nedan!