Brukar du ha live event, nätverksträffar och liknande? Hur fångar du upp deltagarnas intresse och fortsätter kommunikationen på webben?

Helena Kästel, Göteborg, skickade mig den här frågan:

Hej Anna! Du jag har en fundering. En kollega och jag har påbörjat ett gemensamt nätverksbyggande som bygger på att vi ordnar gemensamma event. Första eventet bjöd vi in på facebook. Nu funderar vi på hur vi bäst samlar och kommunicerar med de som varit med och de som är intresserade framåt. Vad är ditt råd? Facebooksida? Linkedin-grupp, Facebook event? E-mail? Vad skulle du välja som huvudkanal? Vi driver var sitt företag och vill på något sätt marknadsföra även dem. Tack på förhand! Varma hälsningar, Helena

Först vill jag säga att det är suveränt för försäljningen med samarbeten och nätverksbyggande! Ni skapar en fin plattform för att fler kommer ut med sitt budskap. Underbart!

Jag skulle välja mejl (autoresponder ex vis iContact), en grupp i det sociala media som målgruppen är mest aktiv i och eventuellt bjuda in till ett lunchwebinarium (ex vis wiziq.com) beroende på syftet och ämnet för verksamheten.

Det viktigaste är att få direktkontakt via mejl i kombination med en grupp i sociala medier för att föra dialog och skapa relationer.

Relationer är grunden för försäljning, målet är alltid att skapa genuint förtroende, driva och bygga relationer.

Eftersom ni har hittat deltagarna på facebook tidigare så använder er målgrupp facebook, vilket i ert fall är bästa sättet att hålla kontakt.

Att marknadsföra två företag för samma event blir förvirrande. Skapa ett varumärke där ni båda är avsändare med era namn. I mejlen ni skickar ut kan ni erbjuda medlemmarna på listan att även ta del av era respektive företags olika mejllistor.

I vårt samarbete i Digtiala Affärsmodeller är vi tre personer med olika företag. Listan ligger hos en av oss men alla äger e-postadresserna. Avsändaren är alla tre.

Önskar er all lycka till! Låst oss veta hur det går!

Här hittar du gruppen Helena skapade.

Tack för att du läser! Nu är det din tur, dela i kommentarerna dina bästa tips för att kommunicera på webben med de som deltagit i live event!

Nästa live event vi ordnar är DiLive för dig som vill jobba smart, ha en fri livsstil och verka överallt.

Här läser du mer om DiLive.